In de keuken van De Meijer (vlnr) Wim Staargaard, Jan Tackenkamp, Karin Oonk, Jacqueline Nieuwenhuis, Petra Huijs, Estrella van Liere, Sake Dijkstra. Foto: Rob Stevens
In de keuken van De Meijer (vlnr) Wim Staargaard, Jan Tackenkamp, Karin Oonk, Jacqueline Nieuwenhuis, Petra Huijs, Estrella van Liere, Sake Dijkstra. Foto: Rob Stevens

Samen koken en eten in Activiteitencentrum De Meijer

Maatschappij

NEEDE - Neede Noord Oost is een relatief oude wijk. Dat zal de komende tien jaar langzamerhand veranderen. De wijk wordt gemoderniseerd. Daarnaast wordt ook ingezet op verbetering van de leefbaarheid en de onderlinge samenhang en zelfraadzaamheid in de wijk. De eerste ideeën borrelen inmiddels al naar boven, bijvoorbeeld die van een vaste kook- en eetavond bij Activiteitencentrum Boerderij de Meijer aan de Hessenweg 2.

In dat licht moet dinsdag ook de samenkomst worden gezien van een aantal Needenaren uit de wijk, vertegenwoordigers van de gemeente en de woonconsulent van ProWonen. Zij bekeken activiteitencentrum de Meijer als locatie voor zo’n vaste kook- en eetavond. Alle noodzakelijke voorzieningen zijn er aanwezig. D’n Aoverstep biedt in dezelfde locatie namelijk overdag dagbesteding aan. Jan Tackenkamp, eigenaar van activiteitencentrum De Meijer, stelt de boerderij beschikbaar voor dit initiatief.

Karin Oonk is lid van de bewonerswerkgroep en één van de initiatiefnemers van de kook- en eetavond. Oonk: “We nodigen geïnteresseerden in de wijk Neede Noord Oost uit om woensdag 27 september om 17.45 uur de aftrap van dit initiatief mee te maken. We gaan dan nog niet zelf koken. Een cateraar regelt die eerste keer het eten. Dan kunnen we in alle rust gezamenlijk bespreken hoe we deze ‘kook- en eetavond’ in de toekomst vorm geven. De eerste keer is deelname gratis.”

Aanmelden voor de activiteiten van de werkgroep Samen Eten kan via een e-mail naar needenoordoost@gemeenteberkelland of telefonisch bij Wim Staargaard, op 06-47160107. Geef bij aanmelding ook meteen de dieet- of eetwensen door.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede