Dilayra Schroer uit groep 7 van IKC Op d’n Esch maakte de mooiste tekening. Foto: PR

Dilayra Schroer uit groep 7 van IKC Op d’n Esch maakte de mooiste tekening. Foto: PR

Dilayra wint tekenwedstrijd Sjors Sportief en Creatief Berkelland

Maatschappij

EIBERGEN - Het nieuwe sport- en cultuurseizoen in gemeente Berkelland is weer begonnen. Kinderen kunnen kiezen wat zij willen doen dit seizoen, welke activiteiten zij leuk vinden en dan een keus maken met het nieuwe Sjors Sportief Creatief-boekje. Vervolgens kunnen ze zich aanmelden via www.berkellandactief.nl (dit is de site waar jong en oud hun vrijetijdsaanbod kunnen vinden).

Op donderdag 21 september, midden in de nationale sportweek is Dilayra Schroer uit groep 7 van IKC Op d’n Esch door de Sport Federatie Berkelland in het zonnetje gezet omdat haar tekening als mooist werd beoordeeld door meer dan vijfhonderd stemmers. Haar tekening siert de voorkant van het Sjors Sportief Creatief-boekje dit schooljaar. Ze mocht als prijs kiezen uit verschillende culturele en sportieve opties en gaat voor de prijs een escaperoom in de klas.

Sjors boekje
De link naar het digitale Sjors Sportief en Creatief-boekje is deze week verspreid via het onderwijs naar de ouders en hun kinderen. In dit boekje kun je heel veel sportieve en creatieve workshops vinden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Vaak kan men gratis kennismaken met één of meerdere activiteiten. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Via deze link is het boekje te bekijken https://cultuurensportstimulering.nl/Berkelland-2023-2024 . Inschrijven kan het hele schooljaar middels de website www.berkellandactief.nl. In de loop van het seizoen komen er steeds weer nieuwe activiteiten bij.

De kinderen van de basisscholen uit Berkelland kunnen kennismaken met meer dan honderd activiteiten zoals schaatsen, heel veel verschillende dansstijlen, padel en acrogym. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan verschillende muziekinstrumenten bespelen, rakupottenbakken en kunstkijkkisten maken. Kortom, er is keus genoeg. En een leuke manier voor kinderen om hun eigen talenten te ontdekken en zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in de gemeente. De kinderen die niet in Berkelland op school of kinderopvang zitten, maar wel wonen in de gemeente, kunnen natuurlijk ook gebruikmaken van het aanbod.

Ook dit seizoen is er weer aanbod voor de 0 tot 4 jarigen in het boekje en op de website te vinden zijn. Bijvoorbeeld voetbal, spetterzwemmen en ouder- en kindgym. Zo is er voor elke kind van 0 tot 12 jaar wat leuks te doen.

Schooltoernooien
Na schooltijd worden er ook toernooien georganiseerd en dus dienen die ook op sjorssportief.nl te staan. Het opgeven voor schooltoernooien verloopt ook via deze site. Het opgeven van teams kunnen docenten maar ook ouders zelf doen. Sjors Sportief en Creatief is een project van Culturije, Sport Federatie Berkelland en gemeente Berkelland.
Voor meer info kijk op de website ‘Berkelland Actief’ of neem contact op met Sport Federatie Berkelland, via tel. 0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl.

www.berkellandactief.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede