Gerrit Kers ontvangt de bronzen penning uit handen van de Sint. Foto: Jeannette Fotografie

Gerrit Kers ontvangt de bronzen penning uit handen van de Sint. Foto: Jeannette Fotografie

Jeannette

Waardering met Borculose penning voor Gerrit Kers

Maatschappij

BORCULO - Gerrit Kers ontving zondagmiddag 26 november, uit handen van Sint Nicolaas tijdens het beleefweekend Borculo Sint Nicolaasstad, de achtste editie van de bronzen penning ‘Borculo, beleef de Berkelstad’. De voorzitter van Borculo, beleef de Berkelstad, Peter Nieuwenhuis, was verhinderd en vroeg aan Sint Nicolaas om ditmaal de penning te overhandigen. Gerrit Kers is als regisseur één van de drijvende krachten tijdens het jaarlijkse openluchtspel in het Galgenveld in Borculo en is één van de vaste raadgevers van Sint Nicolaas. Gerrit Kers zet zich al jarenlang in voor de beleving van de cultuurhistorie van Borculo.

Deze penning van stichting Borculo, beleef de Berkelstad is een eerbetoon en geen prijs, er is ook geen geldbedrag aan verbonden. De penning is een teken van waardering. Zondagmiddag werd Kers naar de Pietenschool in het Brandweer- en Stormrampmuseum gelokt en ontving hij van Sint Nicolaas de penning.

De penning is van de hand van Jan te Kulve, kunstenaar uit Eibergen. Op de bronzen penning zijn duidelijk elementen uit Borculo te zien, zoals de watermolen, berkelzomp, Joriskerk, de Berkel en de synagoge. De penning is een onderscheidingsteken voor mensen of een organisatie die een grote bijdrage leveren aan de cultuurhistorische beleving van de Berkelstad Borculo.
In 2016 waren het zeven vrijwilligers van het Brandweer- en stormrampmuseum die de eerste bronzen penningen kregen. Sindsdien wordt ieder jaar de bronzen penning uitgereikt. Stichting Berkelzomp ontving de penning in 2017, 2018 was het de stichting Feest- en Herdenkingsdagen Borculo en in 2019 werd de bronzen penning overhandigd aan de meester H.W. Heuvelstichting. In 2020 de IJsclub Borculo, in 2021 de Toeristisch Informatiepunt Borculo en vorig jaar Thomas Lijfering.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede