Midwinterfeest op Natuurpark Kronenkamp . Foto: PR

Midwinterfeest op Natuurpark Kronenkamp . Foto: PR

Midwinterfeest op Natuurpark Kronenkamp

Maatschappij

NEEDE - Natuurpark Kronenkamp in Neede is op zaterdagmiddag 16 december toneel van een Midwinterfeest. Zodra rond 14 uur de roep van de midwinterhoorns klinkt gaan de activiteiten van start. Het feest eindigt om 17.30 uur.

In een gezellige winterse sfeer is er voor elk wat wils. Overal staan stands. In Het Filter zullen Ineke Visser en Hetty Harderwijk (dwarsfluit) en Anja Markerink (piano) om 14.30 en 15.30 uur een half uur optreden. In de tussentijd worden (kerst)verhalen voorgelezen voor de jonge kinderen. Marian van Delft laat zien hoe zij ikonen maakt en toont haar werk in een ikonenexpositie. Het toekomstige 360 graden theater is open voor bezichtiging.

Kinderen
Kinderen mogen onder begeleiding van een volwassene deelnemen aan alle activiteiten. In de tuinwerkplaats kunnen ze kleurplaten inkleuren en een dennenappel mengen met vogelvoer. Die mogen ze meenemen naar huis. Om 16.30 uur wordt er voor de kinderen een lampionoptocht gehouden, onder aanvoering van de kerstman. Ze krijgen een lampion en een kerstmuts. De route loopt vanaf de achterzijde van het natuurpark rond de vijver aan de Merelstraat weer terug naar ingang van het park. De deelnamekosten zijn 1 euro per kind.
De toegang is gratis maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede