Verkoop oliebollen vanuit de historische kerk in Geesteren. Foto: PR
Verkoop oliebollen vanuit de historische kerk in Geesteren. Foto: PR

Het geheim van de Geesterense oliebol

Maatschappij

GEESTEREN - Doordat er eind december 2023 zoveel oliebollen zijn verkocht, kan er binnenkort een mooie activiteit plaatsvinden in de kerk op het kerkplein van het dorp Geesteren. De groep vrijwilligers uit Geesteren is zeer tevreden met de opbrengst van 2.461 euro voor de olliebollen. Het geheim zit ‘m in het feit dat veel mensen het initiatief steunen om geld bijeen te brengen voor activiteiten voor Geesterense (oud-)inwoners zodat het kerkgebouw op het kerkplein behouden kan blijven voor het dorp.

Na een oproep van vorig jaar hebben diverse inwoners zich gemeld om mee te denken over activiteiten in 2024. Deze groep komt eind februari bij elkaar voor een inventarisatie van activiteiten in het gebouw. De uitdaging hierbij is het feit dat er géén toiletten en géén watervoorziening voor koffie of thee is in de kerk. Voorheen werd altijd gebruik gemaakt van het gebouwtje De Staove naast de kerk, maar dit gebouw wordt gehuurd door gemeente Berkelland voor crisisopvang.

Geesterens Belang en Stichting Vrienden van de Nederlandse Hervormde Kerk Geesteren is in gesprek met PG De Wijngaard om de mogelijkheden van het kerkgebouw vorm te geven. De insteek is om later in het voorjaar samen een informatieavond te organiseren in Geesteren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant