Jan Dijsselhof overhandigt Jan Kreunen (r) de polka 'Musikanten mit Herz'. Foto: PR
Jan Dijsselhof overhandigt Jan Kreunen (r) de polka 'Musikanten mit Herz'. Foto: PR

Jan Kreunen nieuwe dirigent Borchländer Musikanten

Muziek

BORCULO - De Borculose Egerländerkapel Borchländer Musikanten heeft een nieuwe dirigent. Het is de uit Borculo afkomstige Jan Kreunen. 

Kreunen volgt Jan Dijsselhof op, die de afgelopen vijf jaar de kapel muzikaal heeft geleid. Dijsselhof kon wegens uitbreiding op zijn werk het dirigeren in Borculo niet meer voortzetten. Gelukkig heeft de kapel snel een opvolger gevonden.

Jan Kreunen is geen onbekende van de Borculose muzikanten: “Vanaf mijn zesde jaar maak ik al muziek (slagwerker, red.) en ben slagwerkinstructeur geweest bij verschillende verenigingen. Momenteel bij de slagwerkgroep van Volharding uit Borculo. Ook ben ik jaren slagwerker geweest bij de Knollentrekkers.”

Contact
Kreunen heeft ook na zijn vertrek als slagwerker altijd contact gehouden met de kapel en regelmatig ingevallen tijdens een repetitie of optreden. “Toen ik zag dat ze een kapelmeester zochten bij de Borchländer Musikanten, dacht ik gelijk dat dit een mooie uitdaging voor mij zou zijn. Na een proefdirectie gaf de kapel groen licht en ben ik aangenomen als kapelmeester.”

Gelukkig kunnen de muzikanten de stille coronaperiode langzaam achter zich laten en wordt er weer wekelijks gerepeteerd. Tijdens het informele afscheid van Jan Dijsselhof, had hij een mooi cadeau voor de kapel en nieuwe dirigent: de polka ‘Musikanten mit Herz’. Dus er kan volop gerepeteerd gaan worden. Jan Kreunen is er helemaal klaar voor: “Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede