Crescendo Neede treedt samen Amicitia Rietmolen én Semper Crescendo Nieuw Vossemeer op in de Grote Kerk in Neede. Foto: PR
Crescendo Neede treedt samen Amicitia Rietmolen én Semper Crescendo Nieuw Vossemeer op in de Grote Kerk in Neede. Foto: PR

Amicitia Rietmolen en Crescendo Neede met Brabantse Semper Crescendo in Noaberconcert

Muziek

NEEDE - Amicitia Rietmolen & Crescendo Neede organiseren in samenwerking met Semper Crescendo Nieuw Vossemeer een Noaberconcert. zij nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken en luisteren op zaterdag avond 2 juli in de Grote kerk in Neede. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. 

Na afloop stelt de organisatie een vrije gift zeer op prijs. Noabers betekent in het Achterhoeks buren en is dus geheel van toepassing op de orkesten uit Rietmolen en Neede maar normaal gesproken is een vereniging uit het Brabantse Nieuw Vossemeer vanuit de Achterhoek slecht aan te duiden als Noaber. Ter gelegenheid van hun jubileum (honderd jaar in 2021) is Semper Crescendo het weekend van 2 en 3 juli in Eibergen dus met enige lenigheid van denken, valt de titel Noaber wel te legitimeren zo vonden de muziekverenigingen. 

Het idee voor de samenwerking tussen Amicitia en Crescendo is al voor corona ontstaan, maar is toen vanwege alle beperkingen in de ijskast beland. Daarom is men erg blij dat ze nu eindelijk samen mogen concerteren. Het samengestelde orkest van Amicitia Rietmolen en Crescendo Neede staat onder leiding van Jolien Lansink en Hans Schippers. 

Muziekvereniging Semper Crescendo uit Nieuw Vossemeer staat onder leiding van Jeroen Schippers. Jeroen is de zoon van Hans Schippers. Hij is solotrompettist bij de Marinierskapel en is hoofdvakdocent trompet aan het conservatorium van Rotterdam. Hij neemt twee Portugese studenten van hem mee, die zullen soleren in het Concerto for two Trumpets van Erik Morales. Hierbij worden zij begeleid door Semper Crescendo en Crescendo Neede. De contacten met Semper Crescendo zijn ook al pre-corona ontstaan. Het orkest van Crescendo Neede is namelijk in april 2019 naar Nieuw Vossemeer geweest. Alledrie de verenigingen zijn erg blij dat ze weer een prachtige gelegenheid krijgen om samen muziek te maken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede