Het Ruurlose gezelligheidskoor Schouder aan Schouder organiseert de traditionele Korenavond. Foto: PR

Het Ruurlose gezelligheidskoor Schouder aan Schouder organiseert de traditionele Korenavond. Foto: PR

Korenavond tijdens ‘Reurlse Zommerdagen’

Muziek

Schouder aan Schouder, De Berkelzangers en De Aladna’s treden op

RUURLO - Een korenavond is een van de muzikale onderdelen van de ‘Reurlse Zommerdagen’ 2022 die worden gehouden van zaterdag 6 tot en met woensdag 10 augustus. Deze avond in de tent op het Kerkplein, georganiseerd door het Ruurlose gezelligheidskoor Schouder aan Schouder is op de voorlaatste dag van de festiviteiten.

De ‘Reurlse Zommerdagen’ is een vijfdaags evenement met afwisselend muziek, dans, een oecumenische kerkdienst, een brandweermiddag voor de jeugd, een boerderijenfietstocht, een grote braderie, internationale folklore en een old-timershow van tractoren en werktuigen.
De korenavond is inmiddels een traditie op het programma van de Zommerdagen. Naast Schouder aan Schouder treden ook mannenkoor De Berkelzangers uit Borculo en gezelligheidskoor ‘De Adlana’s uit Aalten op. De koren begonnen op dinsdagavond 9 augustus om 19.00 uur met  concert.

Koren
Gezelligheidskoor Schouder aan Schouder is een gemengd koor en bestaat uit ruim vijftig leden. Het koor is opgericht op 16 april 2012. Het repertoire bestaat uit ‘liedjes die lekker in het gehoor liggen. Het genre omvat nummers van de jaren zestig tot heden. De Berkelzangers is een mannenkoor dat ruim veertig leden telt, afkomstig uit onder meer. Borculo, Neede, Ruurlo en Lochem. Het koor treedt op met een eigen combo. Het repertoire omvat een brede selectie aan Nederlands-, Duits- en Engelstalige liedjes, waaronder evergreens.
De Aladna’s is een gezelligheidskoor uit Aalten. Het koor is opgericht op 4 april 2007 en bestaat momenteel uit 35 zangers en zangeressen. Het repertoire bestaat uit liedjes in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en natuurlijk ook in het Achterhoeks dialect. Het gaat hierbij om zowel liedjes van nu als uit vroeger tijd.
De toegang tot de Korenavond op het Ruurlose Kerkplein is gratis. Volg de Reurlse Zommerdagen 2022 op onderstaande website of op de facebookpagina van de ‘Reurlse Zommerdagen’.


www.reurlsezommerdagen.nl
www.deberkelzangers.nl
www.aladnas.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant