Enthousiast publiek tijdens de SEN’76 zomerfeesten in Neede. Foto: Jochem Schmaloer
Enthousiast publiek tijdens de SEN’76 zomerfeesten in Neede. Foto: Jochem Schmaloer

Dj La Fuente op Needse SEN’76 zomerfeesten

Muziek

NEEDE - Na twee jaar ‘geheelonthouding’ hunkert feestvierend Neede weer naar de eigen, oergezellige SEN’76 zomerfeesten. Ook de organisatie is blij dat de zomerfeesten na twee jaar afwezigheid weer doorgang kunnen vinden, en wel van 16 tot en met 20 augustus. Hoogtepunt volgens Maarten Lodeweeg en Silke ter Braak is zonder twijfel de komst van dj La Fuente.

Door Rob Weeber

De Needse SEN’76 zomerfeesten slagen er ieder jaar weer in om een voor alle doelgroepen gevarieerd en laagdrempelig programma neer te zetten. De opening is voor de jeugd, op de woensdagavond. Ook dit jaar komen vanuit Avonturenpark Hellendoorn ‘Kareltje & Jasmijn’ met hun kindervoorstelling weer naar Neede en presenteren ze hun grote verjaardagshow. De dag erop is de traditionele Oldtimerrit, waaraan ook de Needse Jamkoningin deelneemt. De avond is voor de Guilty Pleasure Disco Show. Met deze show gaat de organisatie voor de vijfde keer terug in de tijd met nostalgische muziek uit de jaren 70, 80 en 90. Daarnaast is er ruimte voor de favoriete foute nummers van de bezoekers. Het geheel staat onder leiding van Disco Johnny.

Laatste Playbackshow
Op de donderdag is er de Ouderenmiddag met een optreden van Gert Ekkelboom. Het is een samenwerking tussen de SEN’76 zomerfeesten en de Nationale Jammarkt die op de woensdag wordt gehouden. Tijdens de middag worden de ouderen in aanwezigheid van de Jamkoningin getrakteerd op belegde broodjes. De donderdagavond is traditioneel voor de Koepel Knoepel Playbackshow, een van de onderdelen voor de Koepel Knoepel Trofee. Als gevolg van de teruggelopen animo tot deelname zal het dit jaar de allerlaatste keer zijn dat de Playbackshow georganiseerd wordt. Het traditionele bedrijvenuurtje, dat overigens altijd uitloopt, is voor de vrijdagmiddag. Tijdens dit gezellig bedrijvenonderonsje zal de bekende Needse dj Jordy, Jordy Veldhuis, optreden.

PPM Loes Lammertink
Het spektakelstuk op de vrijdagavond is voor de jeugd met een optreden van dj La Fuente (Job Smeltzer) met onder andere zijn zomerhit ‘I want you’. Ook de The Partysquad en 538 DJ’s On Tour komen langs. De afsluitende zaterdag begint met de rommelmarkt, gevolgd door de Koepel Knoepel Spelen met dj’s Dolle en Screever. De slotavond is voor iedereen en biedt twee topacts. De ene is de coverband PPM met zangeres Loes Lammertink en de andere is 2 Brothers on the 4th Floor. Daarnaast is er in de muziekkoepel de zogenaamde Silent Disco, waarmee je via draadloze koptelefoons je eigen muziek kunt beluisteren.

Veel Needse dj’s
Opvallens is het aantal lokale coryfeeën, Needse dj’s, dat gedurende de zomerfeesten optreedt. Tijdens de Guilty Pleasure Disco Show is Jelle ten Broeke in actie te zien, bekend onder de naam DJspecialist.nl. Hans Niessink treedt ‘dj-naamloos’ op tijdens de Silent Disco. Patrick Schuilenborg, dj Patrick, is eveneens tijdens de Silent Disco te zien. De Koepel Knoepel Playbackavond wordt ondersteund door het dj duo Patrick en Patrick, Jeroen Kettering en Kevin Vos. Tijdens de Koepel Knoepel Spelen nemen dj Dollie & dj Screever de honneurs waar, Jordi Screever en Matthijs ten Dolle. Jordy Veldhuis zagen we al terug bij het Bedrijvenuurtje.

De toegang voor alle programmaonderdelen is gratis, met uitzondering van de vrijdagavond. Het gehele programma met informatie en aanvangstijden is te vinden op onderstaande website.


www.sen76.nl/programma

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant