Oktoberfest Oude Calixtuskerk 2021. Foto: Lawrence Mooij

Oktoberfest Oude Calixtuskerk 2021. Foto: Lawrence Mooij 

Oude Calixtuskerk dampende Bierstube tijdens Oktoberfest

Muziek

GROENLO - Lange biertafels, zitbanken, volle Grolsch bierpullen, Bratwurst und Snacks, Tiroler muziek. Aan niets zal het ontbreken tijdens het Oktoberfest in de Oude Calixtuskerk, zaterdag 15 oktober 2022. De gehele kerk zal omgedoopt worden tot één grote dampende Tiroler Bierstube, met natuurlijk ook wijn en fris. “De aankleding is belangrijk. Daar pakken we nog meer mee uit dan we voorgaande edities al deden. Dat bepaalt immers voor een deel de sfeer. De bezoekers zullen zich vanaf binnenkomst direct al wanen in Tiroler sferen en zal de zin en dorst alleen maar doen toenemen,” lacht Niek Lansink van District East Events. “Als de bierpullen met het goudgele gerstenat je toelachen dan is er helemaal geen houden meer aan.” Van 19.00 tot 01.00 uur ‘geht’s los’, in een gemoedelijke Achterhoekse sfeer. Een kerkbezoek was nog nooit zo leuk. Tevens zal het de laatste editie zijn in de Oude Calixtuskerk, nog eenmaal zal de kerk Wunderschön aangekleed worden, voorzien van een fantastische line-up. 

Door Henri Walterbos

Vanzelfsprekend Tiroler Musik als belangrijkste ingrediënt tussen de vele ‘So ein Tag, so wunderschön wie heute’-proost momenten. Goede wijn behoeft geen krans, maar ‘Volle Pulle’ is een trio dat haar voorliefde voor de steirische en volksstümliche muziek maar al te graag etaleert! Volle Pulle is winnaar van de ‘Oktoberfeststar’, georganiseerd door Nederlands grootste Oktoberfest in Sittard, met dampende optredens in België, Duitsland en Oostenrijk. Dan stel je wel iets voor. Muziek om in hogere Oktoberfestmusiksferen te geraken. Ook in de Achterhoek ‘gin holl’n an’!

Daarnaast ‘Richtig Rex’. Een fenomeen voor elk Schlagerfestival, Oktoberfest of Apresskiparty. Opgegroeid met Schlagers en Volksmusik is Richtig Rex een waar Stimmungskanon, gezegend met een sprankelende stem en een uitstraling die de grootste zuurpruim nog een glimlach op het gezicht doet toveren. Supertolle Schlagers, Apresskihits en heerlijke humor zorgen voor een waar meezingfeest met Bombenstimmung. ‘Feest Dj’ en ‘Oktoberfest dj Mark’ maken evenals vorig jaar, het feest compleet. Kortom, geen seconde de kans om te verslappen. 

Uiteraard zou het ‘supertoll’ zijn dat je als heerschap in Tiroler-Holzhackerklofje verschijnt en als vrouw in een Dirndl. Het verhoogt immers de stemming, maar dat is slechts een aanbevolen dresscode. De toegang is vanaf 18 jaar. De kaartverkoop is inmiddels gestart en loopt als een trein. Regular tickets €19,95 (ex fee) via www.district-east.nl of €25,- aan de deur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede