Henrik Jan Lovink op The Bayou, op de Zwarte Cross, 2017. Gadegeslagen door zijn trotse dochter, en een filmende vader Gerard Lovink. Foto: Henri Walterbos

Henrik Jan Lovink op The Bayou, op de Zwarte Cross, 2017. Gadegeslagen door zijn trotse dochter, en een filmende vader Gerard Lovink. Foto: Henri Walterbos

Henri Walterbos

Achter de schermen bij Jovink & The Voederbietels

Muziek

BELTRUM - Eind dit jaar wordt eenieder een kijkje achter de schermen gegund bij de Feestfabriek en de Zwarte Cross. De docu ‘Vaak bu’j te bang’ zal op levensgrote schermen in de bioscoop te zien zijn. In deze filmdocu uiteraard ook Hendrik Jan Lovink en Gijs Jolink, de initiators van het inmiddels grootste festival van Nederland. Iets om naar uit te zien.

Door: Henri Walterbos

De kameraden uit Hummelo maakten echter, voordat ze gearriveerde directeuren werden van de Feestfabriek Alles Kump Goed, eerst en vooral, eerst nog furore als frontmannen en naamgevers van de razend populaire dialectband Jovink & The Voederbietels. De naam Jovink is immers niet meer en niet minder dan de verbastering en samenvoeging van de namen Jolink en Lovink. Een hele bijzondere periode voor de mannen zelf, maar ook voor hun grote fanschare. Een heel bijzonder verhaal dus ook. En dan helemaal vanuit de ogen en van achter de lens vandaan van Gerard Lovink, vader van Hendrik Jan Lovink.
Op donderdag 6 oktober komt Gerard Lovink naar Beltrum om te vertellen over ‘Jovink & The Voederbietels; de band en hun verhaal, van achter de schermen gezien’. Hij legt uit hoe hij als vader deze episode, toch ook zijn leven, van heel dichtbij heeft ervaren. Een kijkje dus vanuit insidersogen. Gerard stond er immers net zo dicht op als Tante Rikie. Gerard legde heel veel materiaal van achter de schermen vast voor het nageslacht. Niet enkel voor het ‘familiealbum’. Hij deel het graag met allen die het maar willen horen.
“Een middag, zo denken wij, waar je graag bij aanwezig bent”, denkt Bennie te Veluwe van de KBO. “Het is toch interessant om te horen hoe hij het ‘helse kabaal’ en alles eromheen zelf heeft ervaren. Hij wil dit graag laten zien aan de hand van zelf opgenomen filmpjes en er zijn verhaal bij vertellen. Gerard Lovink wil daarbij ook nog beelden van Beltrumse (oud) høkers laten zien, bij een optreden op een boerderij ergens in Beltrum. Historische beelden. We willen dit niemand onthouden en nodigen daarom iedereen van harte uit om te komen kijken en luisteren.”
De bijeenkomst op donderdag 6 oktober is in de Spilsoos (sporthal) en begint om 14.30 uur. De entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede