De Hilgeländer Musikanten uit Meddo. Foto: PR
De Hilgeländer Musikanten uit Meddo. Foto: PR

Hilgeländer Musikanten geven concert bij De Mattelier

Muziek

GROENLO - Op zondag 16 oktober treden de Hilgeländer Musikanten uit Meddo op in De Mattelier in Groenlo. Wordt het een noaberconcert, uitzwaaiconcert of welkomsconcert? Al deze omschrijvingen voldoen om het bijzondere concert van de Meddose Egelander kapel te karakteriseren. Noaberconcert omdat de muzikanten uit de buurt komen. Uitzwaaiconcert omdat het concert het laatste optreden is met André van Huizen als dirigent. En welkomsconcert omdat Grollenaar Hans Hilferink als nieuwe dirigent het spreekwoordelijke dirigeerstokje van André van Huizen overneemt.

Wat niet verandert ten opzichte van eerdere optredens is dat de kapel wederom bekende en minder bekende Egeländer muziek ten gehore zal brengen. Op het programma staan herkenbare marsen, swingende polka’s en verrassende walsen. Bekende klassiekers, maar ook moderne werken passeren tijdens het concert de revue.

De Hilgeländer Musikanten komen van oorsprong uit het Winterswijkse kerkdorp Meddo maar hebben tegenwoordig ook leden uit verschillende buurtgemeenten, waaronder Groenlo. De muzikanten komen al een aantal jaren graag naar De Mattelier in Groenlo om daar hun Egerländer klanken te laten horen. Zondag 16 oktober is het wederom zover en kunnen liefhebbers van Egeländer-muziek hun hart weer ophalen in het centrum van Groenlo. 

Informatie
Kaarten à 10 euro (incl. garderobe) zijn vooraf te bestellen via www.demattelier.nl en ter plekke aan de kassa. Het concert start om 14.30 uur, zaal open vanaf 14.00 uur. De Mattelier, Mattelierstraat 19 Groenlo.


www.hilgelandermusikanten.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede