Gerrit Reugebrink, Henk Brandenbarg en Dick Wanink (vlnr) zijn samen goed voor 163 jaar muziekmaken bij Excelsior Gelselaar. Foto: PR

Gerrit Reugebrink, Henk Brandenbarg en Dick Wanink (vlnr) zijn samen goed voor 163 jaar muziekmaken bij Excelsior Gelselaar. Foto: PR

Jubilarissenconcert Excelsior Gelselaar

Muziek

GELSELAAR - Het harmonieorkest en de malletband van muziekvereniging Excelsior Gelselaar geven zaterdag 25 maart een gevarieerd concert, waarbij drie nummers zijn uitgekozen door de jubilarissen die die avond worden gehuldigd.

De huldiging van de jubilarissen is een jaar uitgesteld. Vandaar dat Henk Brandenbarg op dit moment al 61 jaar lid is en Dick Wanink en Gerrit Reugebrink allebei 51 jaar. Brandenbarg was twaalf toen hij bij Excelsior begon op kleine trom. Hij weet nog dat ze voorzichtig moesten zijn wanneer ze een optocht moesten lopen als het regende. Het kalvervel waarmee de trommel was bespannen kon daar niet goed tegen.

Wanink en Reugebrink begonnen allebei tegelijk met trompet-les op de muziekschool. De voortdurende kritiek van de leraar zorgde ervoor dat dat van korte duur was. Een piepjonge Geert Sprick kwam daarna naar Gelselaar om de jongens les te geven, waarna het plezier in muziekmaken altijd is gebleven. Gerrit speelt nog steeds trompet en Dick is inmiddels overgestapt op bariton. Henk heeft ook nog een aantal jaren gedrumd bij kapel De Scholl’n Meijers tot hij dat niet meer kon combineren met het maken van feestmuziek bij het Duo Bokkinga.

Het repertoire en de bezetting van De Scholl’n Meijers werd gewijzigd, waarna de naam veranderde in Edelweiss-Kapelle en nu, na weer een modernisering, in Edelweiss. Daarbij spelen Wanink en Reugebrink ook al respectievelijk 50 en 42 jaar met veel plezier.
De door de jubilarissen gekozen nummers zijn echte Excelsior-klassiekers, al heeft een groot deel van het orkest deze nummers nog nooit gespeeld. Henk heeft gekozen voor La Storia, waarmee harmonieorkest Excelsior in 1998 op concours is geweest. Ook Dick koos voor een voormalig concoursnummer: Ivanhoe. Op verzoek van Gerrit wordt New York Overture gespeeld, waarin een mooie trompetsolo zit.

Het concert begint om 20.00 uur in zaal Florijn. De entree bedraagt 3 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede