Het B-orkest van Excelsior tijdens voorjaarsconcert, vorig jaar. Foto: PR
Het B-orkest van Excelsior tijdens voorjaarsconcert, vorig jaar. Foto: PR

Excelsior Eibergen geeft voorjaarsconcert

Muziek

EIBERGEN - Muziekvereniging Excelsior uit Eibergen geeft op zondag 2 april een kort en krachtig voorjaarsconcert. Tijdens dit concert laten de leden van de Trommelbende en de drie orkesten van de vereniging van zich horen.

Voor het C- en B-orkest is het de eerste keer dat ze een concert geven met Merel Lievestro en Gijs te Velthuis als dirigenten, die beide directie studeren aan het conservatorium ArtEZ. De overgang naar een nieuwe muzikale leiding is ook aangegrepen om de orkesten opnieuw vorm te geven. Het C-orkest bestaat op dit moment uitsluitend uit leden die drie maanden muziekles hebben, totdat zij het A-diploma hebben gehaald.

Voor het B-orkest is gekozen om dit naar een muzikaal hoger niveau te tillen, met meer ervaren leerlingen, enkele muzikanten uit het A-orkest die ook een ander instrument bespelen en leden voor wie meespelen met het A-orkest geen ambitie is. Het B-orkest repeteert op woensdagavond van 19.30 tot 21.00 in ’t Spieker. Wie een instrument bespeelt (dat mag ook slagwerk, toetsen of een snaarinstrument zijn) en graag wil samenspelen in dit gezellige orkest kan mailen naar info@excelsioreibergen.nl voor meer informatie of het vrijblijvend bijwonen van een repetitie.

De Trommelbende is een cursus voor basisschoolleerlingen, waarbij ze in tien weken leren als slagwerkgroep samen te trommelen. Op 13 januari is de cursus van start gegaan en de zes slagwerkers laten tijdens het concert horen wat ze al kunnen.

Het laatste onderdeel dat op 2 april optreedt is het A-orkest, dat drie muziekstukken ten gehore brengt. Speciale vermelding is er voor het werk Saxpack, waarin Gijs te Velthuis soleert op altsaxofoon en sopraansaxofoon. Het concert wordt afgesloten met een optreden van alle muzikanten samen.

Het concert vindt plaats in theater ’t Spieker, Kerkstraat 30 in Eibergen en begint om 11.00 uur. Het concert bestaat uit een doorlopend programma van een ruim uur, zonder pauze. Natuurlijk is vooraf koffie/thee verkrijgbaar en is er na afloop gelegenheid om na te praten onder het genot van een borrel. Voor paaseitjes wordt gezorgd.

Het A-orkest van Excelsior tijdens najaarsconcert, vorig jaar. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant