Oud-Ruurlose Lien Cornelissen neemt met haar popformatie LIEN namens Zuid-Holland Noord deel aan de allereerste editie van het Regio Songfestival. Foto: PR

Oud-Ruurlose Lien Cornelissen neemt met haar popformatie LIEN namens Zuid-Holland Noord deel aan de allereerste editie van het Regio Songfestival. Foto: PR

Oud-Ruurlose Lien Cornelissen vertegenwoordigt Zuid–Holland tijdens Regio Songfestival

Muziek

RUURLO/DEN HAAG – Oud-Ruurlose Lien Cornelissen vertegenwoordigt met haar popformatie LIEN Zuid-Holland Noord op de allereerste editie van het Regio Songfestival op zaterdag 4 november in Stadsschouwburg Utrecht. 

Door Jan Hendriksen

Elke regionale omroep in ons land, waaronder ook Radio Gelderland vaardigt een artiest af voor de finale. LIEN is met 65 procent van de stemmen gekozen uit drie kandidaten die Omroep West had genomineerd en waarop het publiek heeft kunnen stemmen voor afvaardiging naar het Regionaal Songfestival. Lien Cornelissen (39) was verrast dat zij wordt afgevaardigd naar het Regionaal Songfestival met het lied ‘Waar ben je dan’. De tekst van dit lied gaat over leven in het moment wat een uitdaging is. Zeker ook in deze tijd waarin alles steeds sneller gaat. Het is een poplied met een festival-vibe en een lekker meezingbaar refrein. Het lied is gemaakt door Lien Cornelissen en Dylan Siemerink. Zij zijn onderdeel van de kleinkunst popformatie LIEN. 

In de afgelopen jaren hebben ze veel liedjes uitgebracht die dit jaar nog te horen waren bij onder meer optredens tijdens het Ruurlose muziek-, theater- en spektakelfestival Reurpop en in Theater Onder de Molen in Vorden. Het afgelopen half jaar toerden ze met hun tweede muzikale kleinkunstvoorstelling ‘Lief zonder reden’ langs kleine theaters in het land waar onder de kleine zaal van theater Amphion in Doetinchem. Ook brengen ze dit jaar elke maand een nieuw lied uit. Live spelen ze met Lien op piano en zang, Dylan op drums, drumpad, gitaar en Barend Spaan op basgitaar.
Lien: “Ik ben in de Achterhoek opgegroeid en kwam vijftien jaar geleden naar Den Haag om advocaat te worden. Een wondere wereld waarin ik me niet thuis voelde. Gelukkig was daar het advocatencabaret dat ik gebruikte als uitlaatklep. Uiteindelijk heb ik in 2017 de ruimte gegeven aan kleinkunst en muziek. Mijn drijfveer is het via muziek, tekst en spel te laten zien hoe wij als mensen zijn. Wij mooie, vreemde, lach- en zorgwekkende wezens. In Den Haag heb ik hierin ontzettend veel geleerd en kansen gekregen om te groeien.”
De oud-Ruurlose kijkt ernaar uit om namens Omroep West de regio van Zuid-Holland Noord te gaan vertegenwoordigen.

Live uitgezonden
Het allereerste ‘Regio Songfestival’ zal dezelfde vorm hebben als het Eurovisie Songfestival, waarbij elke regionale omroep door een deelnemer wordt vertegenwoordigd. De spectaculaire finaleshow op 4 november wordt op alle regionale televisiezenders tegelijk live uitgezonden. Iedere regionale omroep stuurt de deelnemer in die door zowel het publiek als een vakjury uit alle deelnemers wordt gekozen. Wat het evenement zo bijzonder maakt, is dat tijdens de liveshow de eigenheid en rijkheid van de diverse streken en streektalen van Nederland de revue passeren. Van Fries, Limburgs tot Brabants en Zeeuws. Door de artiesten wordt uitsluitend in de streektaal of in het Nederlands gezongen. De show is vanaf 20.30 uur circa twee uur live te volgen bij alle dertien regionale omroepen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede