Stainless

Stainless

Rick Mellink

Stainless EP presentatie ‘Queen of Hearts’ in City Lido

Muziek

GROENLO/BELTRUM - Als voorproefje lanceerden ze enkele weken geleden de debuutsingle ‘Here’s to the nights’. Het leverde Stainless in no time ruim 10.000 streams op en een plek op de muziekradar van 3FM, waar de band onder meer voorbijkwam in ‘Debuut in een minuut’ met enthousiaste reacties uit het land en vanachter de draaitafel. ‘Here’s to the nights’ is inmiddels opgenomen in tal van Spotify-lijstjes en drong zelf al door tot Engelse radiostations. De 4 bandleden uit Groenlo en Beltrum zijn blij met de reacties en zien nu uit naar de live-presentatie van de EP ‘Queen of Hearts’ aanstaande vrijdag 22 september in de grote zaal van City Lido Groenlo en de nummers in hun ‘home town’ live ten gehore te brengen. “Ons optreden wordt een spektakel met beelden en allerhande effecten. Een stadionervaring, maar dan bij City binnen,” belooft frontman Bas Lurvink.

In de S&K Audiostudio van Dick Kemper werden 6 nummers opgenomen die samen de EP ‘Queen of Hearts’ vormen. De band is blij met het resultaat. “Dick is een echte professional die zijn vak verstaat,” ervoer Bas. “We waren ervan overtuigd dat hij onze muziek goed tot zijn recht kon laten komen en dat is hem ook gelukt. De uiteindelijke eindmix werd gedaan door Annemieke Drenthen en haar man Michel, in hun studio in Borculo. We hadden een enorme klik met beide partijen. Dat draagt zeker bij aan het eindresultaat waar we bijzonder trots op zijn.”

De nummers zijn in de lijn met de debuutsingle. Strak, vingervlugge gitaarsolo’s en op het nummer ‘Fight for me’ een vette driekoppige blazerssectie die het nummer een extra dimensie geven. Ook zij zijn er live uiteraard bij. “Dat was altijd al een idee. Hebben we Glenn Lansink uit Lichtenvoorde gevraagd om hiervoor een arrangement te schrijven. Hij snapt precies hoe het moet, hij heeft conservatorium,” vertelt Patrik. 

De zaal gaat om 20.00 uur open. De entree bedraagt 6 euro, inclusief garderobe en een consumptiemunt. Het voorprogramma wordt verzorgd door The Cool Trick uit Neede, een punkrockband die al op meerdere internationale podia stond. 


stainless.band
Instagram: @stainlessband
Facebook: @wearestainless

Bas Lurvink, Daaf Bleumink, Patrik Vulic en Koen Lurvink tijdens de opname van beelden voor tijdens de EP-presentatie in City Lido. Eigen foto
De band tijdens de Zwarte Cross na hun succesvolle optreden op het Open podium op het Stadsplein. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede