Trompettist Iwo Lamonaca is de enthousiaste cursusleider. Foto: PR
Trompettist Iwo Lamonaca is de enthousiaste cursusleider. Foto: PR

TIJD voor Muziek: cursus voor volwassenen bij Excelsior

Muziek

EIBERGEN - Voor mensen die het jammer vinden vroeger geen instrument te hebben leren bespelen of voor wie dat wel heeft gedaan en die oude hobby weer nieuw leven wil inblazen, is dit de kans: ‘Tijd voor muziek’ is een kennismakingscursus om volwassenen te (her)enthousiasmeren voor muziek. In tien lessen kennismaken met het spelen op een (blaas)instrument en de basisprincipes van het (samen) muziek maken leren.

Tijdens de eerste les wordt samen gekeken welk instrument ’t best bij iemand past. De daaropvolgende lessen geven ervaren muzikanten van Excelsior les geven op dit instrument. Ook speelt de cursist meteen al samen in klein orkest, dat begint met slechts enkele tonen en eindigt met echte muziekstukken. De cursus wordt afgesloten met een heus optreden. Wie door de cursus enthousiast is geworden kan verder met het volgen van muziekles en voor de cursist het weet speel die in één van de orkesten van Excelsior.

De lessen worden gegeven op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in ’t Spieker in Eibergen. Enthousiaste cursusleider is trompettist Iwo Lamonaca. De cursus start op 13 februari. Kijk op www.excelsioreibergen.nl voor meer informatie over de opzet van cursus, data, gebruik van het instrument en eventuele kosten.

Enthousiast geworden? Opgave kan tot en met 5 februari door een mailtje te sturen naar info@excelsioreibergen.nl.

Het B-orkest van Excelsior Eibergen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede