Een fuut. Foto: Gerrie Nijenhuis

Een fuut. Foto: Gerrie Nijenhuis

Excursie weidevogels langs De Berkel

Natuur

REGIO – Het was al een beetje lente. Heerlijk. Ook de vogels langs De Berkel waren volop in lentesferen. De meanderende Berkel heeft veel plekken waar de weide- en watervogels zich prettig voelen. Er zijn kieviten, die tijdens het baltsen de raarste en mooiste capriolen maken. De tureluur laat zijn lied luid en duidelijk horen: hier ben ik! En dan is er plotseling veel lawaai: er vliegt een sperwer over. Of een torenvalk die al biddend een muis probeert te verschalken. Altijd wat te beleven langs De Berkel.

Op zondag 10 april houdt natuurorganisatie IVN afdeling Noord-Midden Achterhoek een mooie excursie langs deze rivier. De start is om 9.30 uur. Let goed op: dit is een andere tijd dan gewoonlijk. De natuurgidsen vertellen onderweg het verhaal van de Berkel. Uiteraard hopen ze ook de nodige vogels te spotten. Leden en niet-leden kunnen meelopen.
De start is vanaf de stuw over de Berkel vlakbij camping Domein Groot Besselink in Almen. Vandaar gaat het langs de Berkel naar de Warkense stuw, richting Zutphen. Deze wandeling duurt 1 tot 1,5 uur. Bij de Warkense stuw is er een pauze met koffie en thee. Daar zijn ook informatiefolders verkrijgbaar over andere activiteiten van IVN.
Na de pauze gaat de route weer terug langs de Berkel en zijn wellicht andere vogels te zien. Deze excursie is gratis, al is een vrijwillige bijdrage altijd welkom. Aanmelden is niet verplicht, maar is voor de organisatie wel handig. Dat kan bij de hoofdgids Harrie Pelgrim (harriepelgrim@hotmail.com). Zie ook de website van deze IVN-afdeling voor meer info.

ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant