Het één- en tweejarig zaaigoed (met een twintigtal inheemse soorten) werd zorgvuldig uitgestrooid. Foto: PR

Het één- en tweejarig zaaigoed (met een twintigtal inheemse soorten) werd zorgvuldig uitgestrooid. Foto: PR 

De Groene Verbinding wil betrokkenheid bij natuur

Natuur

Aandacht voor leefomgeving door wandeling en planten boom

RUURLO – Een aantal door ‘groen’ verbonden Ruurloërs had zich zaterdagmiddag 14 mei verzameld aan de Enkeerdlaan. De omstandigheden waren ideaal voor een middagje buiten werken: zon en lekker briesje.

Langs de Enkeerdlaan heeft gemeente Berkelland een strook van zo’n tweehonderd meter berm gefreesd. Vorig jaar is deze voor de eerste keer ingezaaid, met een bloemrijk resultaat dat smaakt naar meer. Dus aan de slag. Eerst gebukt, gehurkt of op de knieën om de grootste graspollen te verwijderen. Daarna een adempauze met koffie, thee, sap en overheerlijke rabarbercake. Verfrist en met hernieuwde energie is daarna het één- en tweejarig zaaigoed (met een twintigtal inheemse soorten) zorgvuldig uitgestrooid. Na een kleine discussie over wel of niet in harken is besloten tot ‘licht’ in harken van het zaad. Het werk zit er weer op. Nu is het hopen op gunstige weersomstandigheden die de zaadjes laten uitgroeien tot een bloemenpracht waar insecten en alle voorbijgangers van kunnen genieten.
De Groene Verbinding wil met haar activiteiten aandacht vragen voor en betrokkenheid creëren met de leefomgeving en de natuur. Dit wil men verbinden met de zorg voor elkaar. De achterliggende gedachte is verbinding tussen mensen tot stand te brengen. Later dit jaar houdt De Groene Verbinding nog twee activiteiten: een wandeling op 3 september en het feestelijk planten van de derde boom op 26 november.
Voor meer info, kijk op de website van de Groene Verbinding.

degroeneverbinding achterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede