Cornwall heeft een bijzonder klimaat, en dat zie je terug in de beplanting van de tuinen. Foto: PR

Cornwall heeft een bijzonder klimaat, en dat zie je terug in de beplanting van de tuinen. Foto: PR

Lezing Alie Stoffers over tuinen van Cornwall

Natuur

BORCULO - Alie Stoffers van de Tuinerie is donderdag 30 maart te gast bij Groei en Bloei afdeling Berkelland. Zij geeft een lezing over de bekende tuinen in het Engelse Cornwall. De bijeenkomst vindt plaats bij Buitencentrum Kerkemeijer in Borculo. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Kosten: leden gratis niet leden vijf euro.

De tuinen in Cornwall genieten van een bijzonder klimaat, en dat zie je terug in de beplanting. Omdat Cornwall het zuidelijkste puntje is van Engeland heeft het een relatief warmer en zonniger karakter dan de rest van Engeland. In Cornwall groeien zelfs palmbomen. Cornwall kent zo’n 1541 zonneschijn uren per jaar. Door de warme golfstroom komt er vanaf zee een aangenaam warme bries het land op. De regenval is er net als de rest van Engeland, en daardoor is het erg groen.
“In deze schitterende omgeving zien we behalve de prachtige kustlijn de mooiste tuinen voorbij komen. ‘The Garden house’, het RHS paradepaardje ‘Rosemoor’, zelden zie je een tuin in deze staat van onderhoud, zo perfect”, aldus Alie Stoffers. “Natuurlijk bezoeken we het grootste tuin-restauratieproject ter wereld, ‘The lost Gardens of Heligan’. Voor mij is de sfeer in deze tuin onovertroffen. We reizen naar de kust, om ‘Trebah Gardens’ te bezoeken met duizenden hortensia’s in een prachtige vallei. Een klassieke bordertuin op kleur vinden we in ‘Bosvigo’ en tenslotte een goed bewaard tuingeheim van Cornwall, hotel Endsleigh dat op een der mooiste plekken op aarde ligt.”
De lezing begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Kosten: leden gratis, niet leden vijf euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede