Ook op het Simmelink werd veel binnengebracht voor Oekraïne. Foto: PR
Ook op het Simmelink werd veel binnengebracht voor Oekraïne. Foto: PR

Basisscholen Eibergen in actie voor Oekraïne

Onderwijs

EIBERGEN - Op basisscholen Op d’n Esch, Menno ter Braak, het Sterrenpalet en het Simmelink is een grote inzamelingsactie gehouden voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Na overleg is er gezamenlijk besloten te gaan inzamelen voor de actie van Bohero Borculo, dat een grote inzamelingsactie organiseerde en er is fors geld ingezameld voor giro 555.

Het inzamelen van goederen is voor de kinderen een manier om hun steentje bij te dragen en dat is dan ook massaal gedaan. Op alle scholen stroomde de hal, de gang en klassen vol met tassen en dozen.

De leerlingen van IKC Op d’n Esch hebben zich allemaal enorm ingezet om zoveel mogelijk statiegeldflessen op te halen bij familie, buren en kennissen. Op de tweede dag van de actie hadden zij al een bedrag opgehaald van 275 euro. De actie loopt nog en in samenwerking met supermarkt Jumbo kunnen ze alle flessen inleveren en wordt het opgehaalde bedrag gestort op giro 555.

Na twee dagen inzamelen is de hal van Obs Menno ter Braak reeds volgepakt met dozen en tassen vol met kleding/slaapzakken en dekens, verzorgingsmiddelen en lang houdbare voedingsmiddelen. Ook heeft een leerling een brief geschreven, die tussen de spullen is gedaan. De schrijfster, Maud, laat weten dat ze hoopt dat de oorlog heel snel voorbij is. En dat mensen tijdig kunnen vluchten als er gevaar dreigt. En dat de ontvangers wat hebben aan deze spullen uit Nederland. 

De gang en hal op IKC het Sterrenpalet staat na twee dagen ook al helemaal vol met tassen en dozen. De kinderen helpen met het sorteren van kleding, eten, toiletpaper en dekens. Het enthousiasme is groot en de hoeveelheid is overweldigend.

IKC het Simmelink heeft na twee dagen alles in een kar geladen en er zijn meerdere auto’s nodig om de spullen in te kunnen pakken. Op vrijdag 4 maart ging de brief mee naar huis met de oproep voor de inzamelingsactie ten behoeve van de slachtoffers in Oekraïne. Ook ging het bericht op Facebook. Ongelooflijk hoe snel de hal werd gevuld met allerlei verzamelde spullen. Kinderen, ouders, opa’s, oma’s en vele buurtbewoners kwamen hun steentje bijdragen.

“Een paardentrailer vol gepakt en een paar afgeladen auto’s verder en toen was onze hal weer leeg”, zegt Dorien de Vries, leerkracht IKC Het Simmelink.

De actie heeft veel losgemaakt bij de kinderen, ouders, leerkrachten en alle andere betrokkenen. Het was zichtbaar en tastbaar voor de kinderen, zij hebben echt het gevoel dat ze een steentje hebben kunnen bijdragen. Zij begrijpen dat alle kleine beetjes helpen en dat alle kleine beetjes samen, écht heel veel kan zijn!

Leerlingen bij de ingezamelde spullen voor Oekraïne op basisschool Menno ter Braak. Foto: PR
Lege flessen-actie voor Oekraïne bij basisschool Op d’n Esch. Foto: PR
Hulpgoederen voor Oekraïne, ingezameld door de kinderen van het Sterrenpalet. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede