Animatie maken met Lego in BiebLab. Foto: PR
Animatie maken met Lego in BiebLab. Foto: PR

Maak een eigen animatie met Lego in BIEBlab

Onderwijs

RUURLO – In Bibliotheek Ruurlo kunnen de jeugdige bezoekers op woensdag 20 april aan de slag met het maken van een animatie met behulp van Lego. Het BIEBlab begint om 15.00 uur en het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of 088-0062929. De deelnamekosten bedragen 2,50 euro. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

‘Van Lego kun je alles maken’, zo luidt het credo, ‘Een boot, een vliegtuig of een trein.’ Maar wat is er nou leuker dan Lego ook tot leven te laten komen. Om niet alle tijd aan het bouwen te besteden, gaan de deelnemers eerst een plannetje maken van wat ze in het verhaal willen laten zien. Het moet een mooi begin, midden en eind hebben. Het kind hoeft niet alle stappen te weten, maar het moet het wel met z’n groepje eens zijn over wat er gaat gebeuren. Daarna bouwen ze alles wat ze denken nodig te hebben voorhune filmpje en zetten het samen met de camera en het statief klaar op hun werkplek. Maar nu de foto’s, dat mogen er gerust een paar honderd zijn. Aan het eind van de les gaat de begeleider de filmpjes in de computer zetten en kijken ze samen naar de filmpjes. Die zijn later thuis trouwens ook op YouTube te zien.

Samenwerking
Twee keer per maand worden er in twee vestigingen in Berkelland activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. In Ruurlo is dat op de eerste en derde woensdag van de maand, in Eibergen op de tweede en vierde woensdag in de maand. De ene keer verzorgt ‘Culturije’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede