Groep 7 en 8 van de Kardinaal Alfrinkschool -hier met de burgemeester, bij de textielcontainer- doen mee aan de Textiel Race. Foto: PR
Groep 7 en 8 van de Kardinaal Alfrinkschool -hier met de burgemeester, bij de textielcontainer- doen mee aan de Textiel Race. Foto: PR

Kardinaal Alfrinkschool willen Textiel Race winnen

Onderwijs

Schoolreisje lonkt voor Needse leerlingen

NEEDE - Groep 7 en 8 van de Kardinaal Alfrinkschool in Neede doen mee aan de Textiel Race. Hiervoor proberen de leerlingen zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Dan kan bijvoorbeeld gaan om een oude spijkerbroek, schoenen, beddengoed (geen kussens of dekbedden) of tassen en riemen, maar ook kapotte kleding, gordijnen of knuffels mogen in de container, die bij school staat. Alleen grotere dingen dan de container mag niet, dus geen matrassen.

De Textiel Race is bedoeld als bewustwording van de waarde van textiel en de recycling van dat waardevolle materiaal. Zo kost de vervaardiging van een spijkerbroek zo’n 10.000 liter water. En maar liefst 25 procent van alle gifstoffen gebruikt in de landbouw, is voor het verbouwen van katoenplanten. Dus is het recyclen van textiel, het hergebruik via kringloopwinkels of het leveren aan bedrijven die nieuwe producten maken uit kapot textiel om veel redenen waardevol, niet in de laatste plaats voor het milieu. 

Mensen en zeker kinderen daarvan bewust maken is van belang en bovendien kunnen zij door de deelname aan de Textiel Race als deelnemers die het meeste inzamelen een geweldige schoolreis winnen, waardoor het extra leuk wordt om aan deze wedstrijd deel te nemen. Zij vragen daarom mensen die thuis nog oude textiel hebben liggen waar men vanaf wil zich te melden. Zij halen dit graag even op. Ook kan men het brengen bij school, waar de speciale container staat, waar al het nodige textiel in is gedeponeerd.
Voor vragen neem gerust contact op met de Alfrinkschool, via tel. 0545-292686. De leerlingen van groep 7 en 8 zullen het zeer waarderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede