De winnaar van de Textiel Race. Foto: PR
De winnaar van de Textiel Race. Foto: PR

Basisschool Kisveld met 2179 kilo winnaar van de Textiel Race

Onderwijs

Textiel Race Hengelo, Twenterand en Berkelland groot succes

NEEDE - Vier weken lang zijn tien basisscholen in de gemeenten Hengelo, Twenterand en Berkelland de strijd aangegaan tegen oud textiel. Op deze manier hebben ze 13.952 kilo oud textiel terug in de kringloop gebracht, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De Needse basisschool Kisveld zamelde een kleine 2200 kilo in en won de race.

De Textiel Race in de gemeenten Hengelo, Twenterand en Berkelland is een groot succes geworden met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners. De Textiel Race spoort de leerlingen aan om duurzamer om te gaan met hun textiel, zoals kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. Ze leerden tijdens het project dat ze textiel kunnen repareren, hergebruiken of kunnen inleveren in een textielcontainer. In Nederland wordt nu namelijk nog meer dan de helft van het oud textiel bij het restafval gegooid. Hierdoor kan het niet hergebruikt of gerecycled worden. 

Van 16 mei tot en met 9 juni hebben de deelnemende leerlingen 13.952 kilo oud textiel ingezameld. Daarnaast zijn de leerlingen aan de slag gegaan om zelf kledingstukken te repareren. In totaal hebben de leerlingen 315 reparaties uitgevoerd. Inwoners uit gemeenten Hengelo, Twenterand en Berkelland konden online aangeven dat ze nog oud textiel thuis hadden liggen, waarna scholieren het textiel aan huis ophaalden. Buurtbewoners kregen in ruil hiervoor kortingscodes voor duurzame merken als Loop.a Life, Walra bed- en badtextiel, LABFRESH en SKOTT Fashion. 

Basisschool Kisveld uit Neede is met 2179 kilo en een score van 2253 de winnaar van de Textiel Race. De deelnemende groep won de hoofdprijs, een schoolreis naar Openluchtmuseum in Arnhem. De Textiel Race Hengelo, Twenterand en Berkelland is een initiatief in samenwerking met Knol Recycling.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede