Circus op OBS De Marke, bij het 25-jarige jubileum. Foto: Riëlle Wielens
Circus op OBS De Marke, bij het 25-jarige jubileum. Foto: Riëlle Wielens

Wiebelbrug en circus voor 25-jarige OBS De Marke

Onderwijs

NEEDE - Basisschool OBS De Marke vierde het 25-jarige bestaan van de school. Dat gebeurde met een gezellige, spectaculaire vrijdag, met leuke activiteiten voor de kinderen. In samenwerking met circus Lorrely uit Vorden. 

Helaas moest het grote feest eerder vanwege de coronamaatregelen uitgesteld, maar nu was het dan eindelijk zover. Het 25-jarig bestaan van OBS De Marke werd feestelijk gevierd. Al vroeg in de ochtend was te zien dat het een feestelijke dag zou worden in samenwerking met circus Lorrely uit Vorden. 

’s Ochtends werden de kinderen in de piste ontvangen door de circusartiesten en zat de sfeer er direct goed in. Na een korte voorstelling zijn alle kinderen gestart met verschillende workshops. De kinderen werden opgeleid tot echte circusartiest. Er kwamen allerlei onderdelen aan bod. Zo leerden ze een bord draaien op een stok, werken met diabolo’s, jongleren met ballen en doekjes, balanceren en koorddansen en hoelahoepen en acrobatiek. Voor de kleuters was er een apart programma. 

Het circus werd ’s middags geopend met ouders, opa’s en oma’s en andere genodigden als publiek. Vol enthousiasme en met lach van oor tot oor wisten de kinderen een prachtig circusprogramma neer te zetten. Het was een groot feest.

Na de voorstelling werden de kinderen nog verrast met een prachtig cadeau voor de school: een nieuwe wiebelbrug. Deze wordt binnenkort geplaatst. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede