Meike Wantia werd eerste in de categorie meisjes vanaf 10 jaar; zij werd bovendien uitgeroepen tot clubkampioen, door de hoogste dagscore. Foto: PR
Meike Wantia werd eerste in de categorie meisjes vanaf 10 jaar; zij werd bovendien uitgeroepen tot clubkampioen, door de hoogste dagscore. Foto: PR

Medailleregen in Rekken

Onderwijs

REKKEN - Het regende medailles tijdens de onderlinge recreatieve gymwedstrijden in Rekken. Ruim dertig jeugdleden streden op toestellen balk, brug, vloer, sprong en ringen om het eremetaal. Absolute winnares werd Meike Wantia, die van alle prijswinnaars de hoogste dagscore behaalde. Zij mag zichzelf Clubkampioen 2022 noemen en de clubtrofee mee naar huis nemen.

Voor veel gymnasten was het de eerste wedstrijdervaring en was het reuzespannend. In de categorie jongens tot en met acht jaar werd binnen zijn niveau Ties Engelberts eerste. Van de jongens tot en met elf jaar won Marijn Winters, nipt gevolgd door Lyam Dreizes. Bij de jongens vanaf elf won Nils Visschedijk, of de voet gevolgd door Pieter Kruger. Bij de meisjes tot en met negen jaar nam Sari van Brummelen de gouden plak mee naar huis. Kyra Driezes en Meike Wantia werden eerste in de categorie meisjes vanaf tien jaar. Bij de selectie waren er medailles voor Marith Kruger, Isa Klein Gebbink en Lynn Struik.

Eerder die zaterdag hadden al achttien van de allerjongste GAREO-jeugdleden onder grote belangstelling van ouders, opa’s en oma’s het Nijntje Beweegdiploma gehaald. De Nijntje-beweeglessen zijn door de KNGU ontworpen en gecertificeerd met als doel kinderen al op jonge leeftijd een goede beweegbasis mee te geven. Peuter en kleuter leren zwaaien, draaien, rollen, balanceren en klimmen; onmisbare vaardigheden voor hun verdere sportleven. De ouder-en-kind-gym is, met een groep van eenentwintig peuters momenteel ongekend populair in Rekken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede