Afbeelding

Afscheid juf Agnes Dijkman

Onderwijs

NEEDE/GOOR - Vorige week nam juf Agnes Dijkman, wonend in Neede, na maar liefst 45 jaren in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, afscheid van basisschool Heeckeren in Goor.

Zij begon in 1977 met het volgen van de R.K. opleidingsschool voor Kleuterleidsters te Enschede. In 1978 vervolgde zij met de akte voor hoofdleidster. In diezelfde periode deed zij invalwerk in onder andere Groenlo, Eibergen en Beltrum en in 1983 rondde zij de Pedagogische Academie te Doetinchem af. Tot en met 1984 was juf Agnes kleuterleidster aan de Kruisberg te Doetinchem. Van 1991 tot en met 1994 deed zij Invalwerk op verschillende scholen in Neede.
Van 1993 tot en met 2014 was zij leerkracht aan de St. Jozef te Rietmolen. En van 2014 tot en met 2022 leerkracht aan basisschool Heeckeren te Goor, waar zij op vrijdag 8 juli afscheid nam om met pensioen te gaan.

Vrijdagmorgen werd juf Agnes in een met ballonnen versierde klassieker Citroën CX van Duckville Diepenheim van huis opgehaald en naar school gereden. Eenmaal op het plein werd ze toegezwaaid en toegezongen door alle bassischoolleerlingen. Ook de kinderen van de peuterspeelzaal waren er bij. Namens alle leerlingen en collega ‘s ontving juf Agnes het cadeau. Een beeldhouwwerk gemaakt door Anton ter Braak. Met de mooie symboliek ‘elkaar helpen’ en als titel ‘Get me out’. Zoals Agnes zelf zo treffend verwoordde: “Voor ieder een steuntje in de rug. Jullie helpen mij. Ik help jullie. Zo helpen wij elkaar!”

Voor de groepen 3 en 4 was er een creatieve activiteit, een timmerworkshop, op het plein. Alle leerlingen werden getrakteerd op lekker drinken met een soesje.
Ook na schooltijd kwam menig ouder en leerling juf Agnes bedanken voor alle goede zorgen. Later in de middag was er met het team en genodigden nog een gezellig samenzijn bij herberg de Pot te Markelo, waarbij teruggekeken werd op een de fijne samenwerking met een prima collega.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede