Cursus filosoferen voor kinderen in de Eibergse bieb. Foto: PR

Cursus filosoferen voor kinderen in de Eibergse bieb. Foto: PR

Cursus filosoferen voor kinderen in bieb Eibergen

Onderwijs

EIBERGEN - Speciaal voor kinderen uit de oudste groepen van het basisonderwijs start op donderdag 9 februari in de Bibliotheek Eibergen een cursus filosofie. De cursus wordt verzorgd door Rudis Wensink, die 27 jaar werkzaam is geweest in het basisonderwijs en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Samen vormen zij de groep ‘De Doordenkers’.

Op zes donderdagmiddagen gaan ze aan de gang met verschillende thema’s: 1. Wanneer ben je blij/gelukkig? 2. Hebben alle vragen een antwoord? 3. Wanneer is iets normaal? 4. Gaat de tijd altijd even snel? 5. Is alles wat mooi is kunst? 6. Wanneer is iets eerlijk of oneerlijk?
De bijeenkomsten starten altijd met een mooi verhaal, van waaruit de groep met elkaar in gesprek gaat. Door vragen te stellen leren de kinderen om creatief en kritisch te denken. Ook leren ze om beter te redeneren. Er zal altijd respect zijn voor elkaars ideeën.
De cursusdata zijn: 9 en 23 februari, 9 en 23 maart, 6 en 20 april. De bijeenkomsten duren een uur en beginnen om 15.30 uur. De kosten voor de cursus bedragen 50 euro. Opgave (tot eind januari) is mogelijk in de bibliotheekvestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, of via onderstaande website.


www.oostachterhoek.nl/doordenkers

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede