In Scratch kun je stap-voor-stap zelf programmeren. Foto: Tuan Tran

In Scratch kun je stap-voor-stap zelf programmeren. Foto: Tuan Tran

Programmeren met Scratch! bij BIEBlab

Onderwijs

BERKELLAND - Deelnemers aan het BIEBlab kunnen woensdag 5 april (Ruurlo) en woensdag 12 april (Borculo), vanaf 15.00 uur leren programmeren met het programma Scratch! 

Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in de bibliotheken en de deelnamekosten bedragen 2,50 euro. Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. Scratch! In Scratch kan men stap-voor-stap zelf programmeren. Het kind kan bijvoorbeeld een game maken, of een bewegend stripverhaal, of een muziekclip. Het leert in deze workshop over de verschillende functies in Scratch en gaat daarmee zelf experimenteren. Wat zou je graag willen programmeren? 

Twee keer per maand worden er in Ruurlo, Borculo/Eibergen en Lichtenvoorde activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. Het is een samenwerking tussen bibliotheek en ‘Culturije’  De ene keer verzorgt ‘Culturije’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant