Het Techno Centrum van het Assink lyceum in Eibergen is al even in gebruik, maar de officiële opening volgt 13 april. Foto: PR

Het Techno Centrum van het Assink lyceum in Eibergen is al even in gebruik, maar de officiële opening volgt 13 april. Foto: PR

Techno Centrum Assink lyceum opent officieel haar deuren

Onderwijs

EIBERGEN - Het prachtige nieuwe Techno Centrum op de locatie Rekkenseweg in Eibergen is al een tijdje in gebruik, maar het verdient nog een officiële opening. Deze vindt plaats op donderdag 13 april. 

Van donderdag 13 tot en met donderdag 20 april worden er verschillende activiteiten georganiseerd die volledig in het teken staan van techniek en technologie. Zo zijn er activiteiten voor onder meer leerlingen, ouders/verzorgers, medewerkers, het basisonderwijs, bedrijven en andere betrokken partijen die hebben bijgedragen aan de realisatie van het Techno Centrum.?Samen wordt stilgestaan bij de mogelijkheden van het centrum en wordt vooruit gekeken naar welke kansen het de regio biedt. Het programma is te vinden op www.assinklyceum.nl/techno-centrum. Ook is het mogelijk om hier aan te melden. 

Nieuwste technieken
In het Techno Centrum gaan de leerlingen aan de slag met de nieuwste technologieën en technieken. Naast werken met bestaande technieken, maken zij kennis met onder andere virtual reality (VR), hololenzen, vinylplotter, lasercutter, augmented reality en drones. Hiermee wil het Assink lyceum de leerlingen enthousiast maken voor techniek en technologie. Want techniek komt men overal tegen en is overal in verweven. Op deze manier worden leerlingen voorbereid op de beroepen van de toekomst, die waarschijnlijk nu nog niet eens bestaan.

Leerlingen overleggen in groepjes, houden presentaties en bedenken creatieve en innovatieve oplossingen voor actuele thema’s als duurzaamheid, hergebruik of energietransitie. Deze thema’s komen uit de zeven werelden van de techniek. Zodra de leerlingen vertrouwd zijn met de apparatuur en machines, gaan zij de opgedane kennis inzetten bij het oplossen van hun eigen geformuleerde onderzoeksvragen en opdrachten. Hiervoor wordt de samenwerking gezocht met het bedrijfsleven. Op deze manier wordt er niet alleen binnen, maar ook buiten de school geleerd. Het basisonderwijs kan ook gebruik maken van het Techno Centrum. Leerkrachten van groep 7 en 8 kunnen het Techno Centrum reserveren om workshops te volgen met hun leerlingen. Op de locatie Van Brakelstraat in Haaksbergen wordt een soortgelijk Techno Centrum ontwikkeld. Deze is met de start van het nieuwe schooljaar gereed.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant