Een drukbezochte bezichtiging van de nieuwbouw van IKC Het Simmelink op zaterdag 15 april 2023. Foto: PR

Een drukbezochte bezichtiging van de nieuwbouw van IKC Het Simmelink op zaterdag 15 april 2023. Foto: PR

Veel belangstelling voor nieuw IKC-gebouw

Onderwijs

EIBERGEN - Een nieuw Integraal Kind Centrum, dat voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. Twee bouwlagen met rondom veel ruimte voor groen en spelen. Dat is wat de gemeente Berkelland en Delta Scholengroep in Eibergen hebben neergezet. Een gebouw ook voor buurtbewoners en met een gymzaal die gebruikt kan worden door verenigingen.

Een knap staaltje werk dat zaterdag 15 april al bekeken kon worden door ouders van de schoolkinderen en de naaste buren. Er was veel belangstelling voor het werk van de firma Marku Bouw en architect Nuy van Noort. Hier en daar moesten de aanwezigen nog langs wat bouwgereedschap heen kijken, maar het was al goed te zien hoe hier straks onderwijs wordt gegeven. De trap was nog niet geplaatst, maar het bouwproces zit wel degelijk in de lift naar boven.

“Ik krijg er nu al energie van en zie het al helemaal voor me”, zegt Joyce, één van de leerkrachten van de school. Ferdy Masselink, directeur: “IKC Het Simmelink zal ook ruimte bieden aan baby- en peuterdagopvang en aan voor- en buitenschoolse opvang, alles door Stichting Human Kind. We werken als school nauw met hen samen, waardoor er een doorlopende leerlijn zal komen voor kinderen van 0 tot 13 jaar.”

Binnenkort begint de afwerking en daarna de inrichting van het gebouw. In de zomervakantie komen de verhuizers en daarna gaan medewerkers en kinderen van Het Simmelink en Human Kind samen aan de slag in het nieuwe IKC.

Een drukbezochte bezichtiging van de nieuwbouw van IKC Het Simmelink op zaterdag 15 april. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant