Kerst met 'augmented reality' via de tablet, in de bieb kan men ermee aan de slag. Foto: PR
Kerst met 'augmented reality' via de tablet, in de bieb kan men ermee aan de slag. Foto: PR

Kerstexpositie met ‘augmented reality’ bij BIEBlab

Onderwijs

EIBERGEN/RUURLO – In het BIEBlab kan men leren hoe een 3D-kerstexpositie kan worden gemaakt, die vervolgens via ‘augmented reality’ tot leven kan komen. Het aanmelden voor de workshops op woensdag 6 december (Ruurlo) en woensdag 13 december (Eibergen), om 15.00 uur,  gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in de bibliotheken en de deelnamekosten bedragen 2,50 euro. 

De Bibliotheek Oost-Achterhoek houdt BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. De Augmented Reality kerstexpositie, is een computerbeeld dat aan de werkelijkheid wordt toegevoegd.
Maak zelf een 3D-kerstexpositie in de bieb. In deze workshop kiest de deelnemer wat er te zien zal zijn op verschillende plekken in de bieb. Kies in de app op de iPad objecten, dieren en figuren die passen bij kerst. En ze komen via het schermpje tot leven in de kasten en aan de muren van de bibliotheek. Test het en bekijk het zelf.

Samenwerking
Twee keer per maand worden er in Ruurlo, Borculo/Eibergen en Lichtenvoorde activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. De ene keer verzorgt ‘Culturije’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede