Waarom een nieuwe relatie met je ex beginnen een goed idee lijkt

  Partnerbijdrage

Je hebt de relatie met je ex verbroken maar voelt nu het verlangen om weer samen verder te gaan. Dat is een logische emotie maar in veel gevallen is het niet de juiste keuze. Eenzaamheid is namelijk de drijvende kracht achter de neiging om contact te zoeken met je ex. Er zijn natuurlijk gevallen waarbij de relatie de tweede keer wel een succes is. Maar in de meeste gevallen is het geen goed idee om opnieuw een relatie met je ex te beginnen.

Je laat je verleiden door nostalgische gevoelens
Elke relatie heeft positieve punten. Er is altijd een geweldige dag of week die jullie samen hebben doorgebracht. Misschien waren er zelfs hele periodes waarin jullie geen genoeg van elkaar kregen. Kort na het verbreken van een relatie denk je vooral aan de slechte aspecten en gebeurtenissen. Maar al vrij snel volgt vaak een gevoel van spijt en eenzaamheid. Tijdens deze periode denk je aan de leuke momenten die je met je ex hebt meegemaakt. Bedenk goed of deze pieken in de relatie wel echt de overhand hadden. Want wellicht waren dit uitzonderlijke momenten die sporadisch voorkwamen. Probeer altijd de balans op te maken tussen positieve en negatieve ervaringen.

Teruggaan naar je ex verlost je van het eenzame gevoel
Na een lange, betekenisvolle relatie volgt altijd een bepaalde leegte. De persoon die voor jou het meest speciaal was is niet langer een onderdeel van je leven. Het ontstane gat vul je het liefst zo snel mogelijk op. Een nieuwe relatie opbouwen is tijdrovend. Je hebt misschien wel helemaal geen zin om weer op een eerste date te gaan. Bovendien duurt het altijd even voordat er een stabiele relatie ontstaat. Met je ex is dat allemaal anders. Je slaat de eerste afspraakjes over en gaat weer verder waar jullie gebleven zijn. Probeer te bepalen of je echt je ex mist of dat je eenzaam bent. Want je ex is niet de enige die in staat is om je gezelschap te geven. In veel situaties is het beter om nog even door te bijten en je ex uit je hoofd te zetten. Als je na verloop van tijd je ex nog steeds erg mis, heb je altijd nog de mogelijkheid om contact te zoeken.

Weet je zeker dat je ex de ware voor jou is? Klik hier om te weten te komen hoe je hem of haar terugwint!

Dit artikel wordt u aangeboden door hoekrijgikmijnexterug.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden