GUV Crematorium Etten. Foto: Bert van Asselt
GUV Crematorium Etten. Foto: Bert van Asselt (Bert van Asselt)

Open dag Crematorium Etten

  Partnerbijdrage

ETTEN - GUV Crematorium Etten mag zich eindelijk laten zien. Na de start op 17 juli laten de coronaregels de organisatie van een open dag toe. Op zondag 17 oktober zijn zijn zowel het groenste crematorium van Nederland als het as-bestemmingsterrein De Wetering te bezoeken.

Van 13.00 uur tot 17.00 uur zullen de deuren aan de Zeddamseweg 17 open zijn , zodat men alle zalen en ook de oven en ovenruimte kan bekijken en ongedwongen vragen kan stellen over alles wat men wil weten. Ook De Wetering, het as-bestemmingsterrein zal bezocht kunnen worden en ook daar zijn medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden.
Bert van Asselt, directeur van GUV, nodigt uit: “Wij zijn blij dat we eindelijk mogen laten zien wat we voor de regio in Oude IJsselstreek hebben kunnen realiseren. Wij zijn oprecht trots op ons hypermoderne crematorium dat nabestaanden alle mogelijke voorzieningen biedt op het gebied van een afscheid, zoals bijvoorbeeld de sfeervol ingerichte 24-uurs kamers, waar men dag en nacht naar de overledene kan. Bijkomend (financiële) voordeel is dat op de dag van de uitvaart de overledene al op de plaats van de plechtigheid is en er dus ook geen gedoe meer is met vervoer net voor de uitvaart. Cremeren lijkt vaak wel ingeburgerd en veel is al bekend, maar wij spreken nog steeds mensen die met veel vragen zitten. Deze open dag is een mooie gelegenheid om ongedwongen een goede indruk te krijgen van de vele mogelijkheden die we kunnen bieden bij het afscheid van een leven.”

Horeca
Jesse Kempers, teamleider horeca, werkt met Moniek Messing-Venhoeven en Jacqueline ter Voert-Leijzer in de horeca van Crematorium Etten. Hij praat met trots over alle kwaliteitsproducten die ze samen aanbieden: “We hebben een uitgebreide keuken met huisgemaakte soep, versgebakken appelflappen en saucijzenbroodjes, maar ook bijvoorbeeld luxe broodjes carpaccio, zalm of pulled pork zijn veel aangevraagde producten. Wat mensen ook bestellen, wij kunnen alles verzorgen. Het is een uniek afscheid, daar hoort ook een passende afsluiting bij waar de geserveerde producten van hoogwaardige kwaliteit zijn”, aldus Jesse. “Voor de zaken die wij niet zelf maken werken wij samen met plaatselijke ambachtelijke leveranciers die de producten dagvers leveren. Wij horen dit terug in de vele complimenten die wij krijgen. Dat maakt ons trots!”

De Wetering - asbestemmingen
In de spreekkamer en op De Wetering wordt uitgebreid informatie gegeven over alle mogelijkheden die GUV aan verstrooien en bijzetten biedt, van urnengraf tot basalturn. Bij de grote zwerfkeien kan zelfs een kleine dienst worden gehouden. Ook kan men zich laten informeren over de urnen en sierradencollectie die GUV kan bieden. De nieuwe collega’s in Etten zullen aanwezig zijn om belangstellenden uitgebreid te informeren.
Met het licht balsemen van een lichaam, ook wel thanatopraxie genaamd, kan een lichaam tot aan de uitvaart opgebaard blijven zonder koeling. GUV heeft 1 van de 150 opgeleide thanatopracteurs in Nederland in huis. Etienne Icking zal alle uitleg geven over deze relatief onbekende manier van opbaren. Zonder koeling kan de overledene opgebaard worden en dit biedt een groot aantal voordelen.

Rondgang
”Bezoekers krijgen een plattegrond en kunnen vrij rondlopen in alle zalen en ruimtes. Overal krijgt men uitleg van onze medewerkers. Zelf ben ik één van de mensen die uitleg geven over de oven en de vele techniek die daarbij komt kijken. Daar is men vaak erg in geïnteresseerd. Wij hopen zondag 17 oktober veel mensen te mogen ontvangen en te laten zien wat we in huis hebben. Natuurlijk wordt men gastvrij ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers. ”, aldus Norbet te Welscher, teamleider bij GUV Crematorium Etten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden