De kogel is door de kerk; locatie Zwembad De Meene is de plek voor de nieuwe sporthal. Foto: Rob Stevens
De kogel is door de kerk; locatie Zwembad De Meene is de plek voor de nieuwe sporthal. Foto: Rob Stevens

De nieuwe sporthal komt bij zwembad de Meene

Politiek

RUURLO - `Het ei is gelegd!`, zo begint wethouder Gerda ter Denge de mededeling dat er een besluit is gevallen rond de sporthal in Ruurlo. De nieuwe sporthal komt op de locatie bij zwembad de Meene. De hele kwestie heeft de afgelopen jaren de nodige beroering veroorzaakt. Mede door een zwakke gemeentelijke regie kwamen verschillende groeperingen in Ruurlo tegen over elkaar te staan.

Door Rob Stevens

Uiteindelijk besloot het college in maart dit jaar, in samenspraak met de raad, het heft in eigen hand te nemen. Inmiddels was genoeg informatie voorhanden voor een goed onderbouwd besluit. Zo zijn immers vele partijen en groeperingen in Ruurlo geraadpleegd en heeft ICS-adviseurs een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar vier locaties, te weten de Nieuwe Weg, locatie de Meene, ‘t Rikkenhage (huidige locatie) en Sportpark ’t Rikkelder/VV Ruurlo. De aanvankelijke gedachte inwoners van Ruurlo nóg een keer te consulteren werd opzij geschoven. Kosten én realisatietijd werden doorslaggevend bij het te nemen besluit.

Een nieuwe sporthal bleek ruimtelijk niet inpasbaar op de huidige locatie ‘t Rikkenhage. Bovendien wilde VV Ruurlo geen afstand doen van (een deel van) haar trainingsveld. Hierdoor past de sporthal ook niet op locatie de Nieuwe Weg. Dan blijven over: Het Rikkelder/VV Ruurlo en De Meene. Qua realisatietijd is er geen verschil tussen Het Rikkelder/VV Ruurlo en De Meene.

De totale investeringskosten zijn uiteindelijk doorslaggevend geworden, waardoor locatie De Meene aan het langste eind trok. Die zijn op die plek €685.900 lager dan locatie Het Rikkelder/VV Ruurlo. Daarmee komt een eind aan een proces van besluitvorming dat niet de schoonheidsprijs verdient. En die mede heeft bijgedragen aan het voortijdige vertrek van wethouder Anjo Bosman van GemeenteBelangen.

Ter Denge geeft aan dat het locatiebesluit onlangs is gedeeld met de fractievoorzitters. Ze hield daar naar eigen zeggen: “Een goed gevoel aan over.” De vraag is natuurlijk achteraf wat al die inspraak nu heeft opgeleverd. Ter Denge denkt dat het goed is dat het college op basis van de beschikbare informatie een besluit heeft genomen en niet de bevolking van Ruurlo daar nóg een keer bij heeft betrokken. Ter Denge: “Ik denk niet dat nog meer informatie geleid zou hebben tot meer helderheid.”
Hoe het ook allemaal zei, Ruurlo krijgt waarop het wacht en wat het nodig heeft: een nieuwe sporthal.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede