Afbeelding
Foto: PR

Naamsverwarring blijft bestaan met BBBL en BBBB

Politiek

Bennie Morsink en Fred van der Holst verrast

BERKELLAND - In een poging de totale naamsverwarring rond OBL=BBB af te schudden, hebben Bennie Morsink en Fred van der Holst hun fractie omgedoopt tot Boer Burger Bedrijf Lokaal (BBBL). Veel duidelijker is het echter hiermee nog niet geworden, te meer daar het andere deel ook een naamswijziging doorvoerde naar Boer Burger Beweging Berkelland. 

Na de eclatante verkiezingsoverwinning rommelde het al snel binnen de partij. De potentiële coalitiepartners zagen er geen heil in met OBL=BBB te gaan regeren. Niet veel later keerde de landelijke BBB zich af van de lokale partij, die rond de verkiezingen nog als ‘bondgenoot’ werd aangemerkt. Het aanhangen van complottheorieën door een deel van de raadsfractie lag hieraan ten grondslag. De BBB-frontvrouw, Caroline van der Plas, moest niets weten van dergelijke praktijken en het bondgenootschap werd door het landelijke partijbestuur verbroken. 

De oorspronkelijke leden van OBL, Morsink en Van der Holst, hadden om dezelfde redenen als Van der Plas de fractie verlaten en een nieuwe naam gekozen: Boer Burger Bedrijf Lokaal. De oude naam OBL zou bij de ‘drie dissidenten’ blijven; zij waren niet van plan om de naam OBL af te staan, volgens Morsink en Van der Holst. ‘Het was dan ook een grote verrassing dat de dissidenten in augustus de naam OBL=BBB toch niet wensten te gebruiken en kozen voor een nieuwe naam Boer Burger Beweging Berkelland’, zo verzucht het tweetal in een persbericht.

Dit maakt de verwarring compleet, zo vervolgen Morsink en Van der Holst. ‘Daar de landelijke BBB net als BBBL niets met de drie dissidenten te maken willen hebben.’

Het is voor buitenstaanders inderdaad haast niet meer te volgen. Morsinks foto duikt zelfs op bij berichtgeving in de media over het andere kamp. Hij wil graag duidelijk maken dat hij samen met Van der Holst van zins is met BBBL verder te gaan zoals er de voorbije twaalf jaar door hun de politiek wordt bedreven. Zodat de Berkellandse kiezers weten wat ze van dit tweetal mogen verwachten. ‘Verder hopen wij als BBBL op een goede en transparante samenwerking met alle partijen.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede