Samen creatief ontdekken (Bijbelverhaal), vieren en eten bij de Kliederkerk. Foto: Rini Dijkhuizen
Samen creatief ontdekken (Bijbelverhaal), vieren en eten bij de Kliederkerk. Foto: Rini Dijkhuizen

Kliederkerk bij de Sprankel

Religie

Kliederkerk voor jong en oud(er)

RUURLO - In een Kliederkerk bijeenkomst wordt een uur lang met diverse activiteiten een Bijbelverhaal uitgelicht. Er zijn verschillende ontdekplekken waar je spelletjes kunt doen, knutselen of juist even rust nemen. Samen ontdekken staat centraal. Kliederkerk is een laagdrempelige manier om (weer) kennis te maken met de kerk en de Bijbelverhalen.

In deze Kliederkerk gaan de bezoekers het verhaal van David en Goliath ontdekken en heeft als thema ‘Vertrouwen’. Het leuke is dat er geen vast programma is. De deelnemer kan bijvoorbeeld de hele tijd op een plek blijven of juist alles doen. Net waar die zin in heeft. Tijdens de activiteiten wordt over het verhaal gesproken. Dit kan door de vragen te beantwoorden of zelf vragen te stellen.

Na de activiteiten is er een korte viering waarin het Bijbelverhaal verder wordt toegelicht en de link naar de activiteiten -nog- duidelijker wordt. Na afloop wordt er samen gegeten en kan er verder worden doorgepraat. De Kliederkerk in Ruurlo wordt voorbereid door mensen uit de Katholieke en Protestantse kerk (Raad van Kerken).

De oorsprong van de Kliederkerk ligt in Engeland. Messy Church, zoals het daar heet is een manier om op een creatieve, nieuwe wijze ‘kerk en gemeenschap’ te zijn en bestaat uit drie onderdelen die de aanwezigen samen doen: creatief/ontdekken (Bijbelverhaal), vieren en eten.

In Nederland is dit vertaald met Kliederkerk, wat de associatie opwekt dat het voornamelijk voor kleine kinderen is, die wat knutselen en kliederen. Dit is echter niet het geval: iedereen is welkom. Ook ouderen zijn van harte uitgenodigd en worden zeker ook uitgedaagd.

Jong, oud(er), alleengaand of als gezin, iedereen is welkom op zondag 22 januari vanaf 15.00 uur bij de Sprankel, Domineesteeg 12 in Ruurlo om een Bijbelverhaal te beleven, voelen, te zien en te horen. De deuren zijn open vanaf 14.45 uur. De middag wordt rond 17.00 uur afgesloten. Deelname is gratis, wel wordt er een collecte gehouden. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom om binnen te lopen en mee te doen.

Meer informatie bij Rini van Dijkhuizen, kerkelijk jeugdwerker, via r.vandijkhuizen@protestantsekerk.nl of via tel. 06-30618049.

De Kliederkerk is een plek waar kinderen onder meer samen kunnen spelen of creatief bezig zijn. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede