De Konings Sport Experience in Borculo vindt plaats op 22 april. Foto: PR
De Konings Sport Experience in Borculo vindt plaats op 22 april. Foto: PR

In beweging voor de koning bij Konings Sport Experience Borculo

Sport

BORCULO - Alle zeven basisscholen uit voormalig gemeente Borculo, (Geesteren, Gelselaar Haarlo en Borculo) houden vrijdag 22 april in samenwerking met de Sport Federatie Berkelland (SFB), de Konings Sport Experience 2022(KSE) voor vierhonderd leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8. Na twee jaar afwezigheid door corona, zijn zij blij om dit jaar de KSE weer te organiseren. 

Dit jaar wordt de KSE in een iets ander jasje gestoken. De dag bestaat namelijk uit twee verschillende onderdelen, namelijk de ‘SFB-Spelen’ en het onderdeel ‘Sport Experience’. Die vinden plaats op de velden van VV Reünie en Korfbalvereniging Olympia’22, ABTC de Wildbaan en op en rond de Berkel. Bij de SFB-Spelen maken de leerlingen kennis met de volgende sportverenigingen: GV. Borchlo, UNO’21, VV DEO, KV Olympia ’22, VV Kerkemeijer Gemini, BC Babo, ABTC de Wildbaan, Lochemse Hockey Club, Borculose Hengelsport Verenigingen, Scouting Borculo. De Sport Experience staat onder leiding van medewerkers van de SFB en stagiairs van het Graafschap College en daarbij makende leerlingen kennis met bijzondere sporten en spellen, zoals: kanoën, Wie is de Mol, Expeditie Robinson, Golf, Kin Ball, Lasergame, Bewegen op muziek, Survivalrunen de Escaperoom.
In de ochtend starten de kinderen uit de groepen 7/8 bij de SFB Spelen van 09.00 tot 11.25 uur en starten de groepen 5/6 bij de Sport Experience. In de middag, van 12.00 tot 14.25 uur, wordt het omgedraaid. De organisatoren willen er samen met de deelnemers een prachtige sportdag van maken. Iedereen is uiteraard van harte welkom om te komen kijken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede