Daphne en Nora en Britt en Alien plaatsen zich voor de Oost Nederlandse kampioenschappen acrogym. Foto: PR
Daphne en Nora en Britt en Alien plaatsen zich voor de Oost Nederlandse kampioenschappen acrogym. Foto: PR

RGV met vier acrogymteams naar Oost Nederlands kampioenschap

Sport

RUURLO – In de afgelopen twee weken stonden de laatste plaatsingswedstrijden acrogym op het programma voor de D/E-Niveau sporters van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV. Begin april wisten de teams drie medailles in de wacht te slepen (tweemaal zilver en een keer goud) en op zaterdag 9 april was daar nogmaals een gouden medaille. Deze vier teams mogen zich op zaterdag 23 april meten met alle medaille winnaars van District Oost op het Oost Nederlands Kampioenschap (ONK) om daar een plaats te proberen te veroveren voor de halve finales. 

In de categorie damesgroepen E- instap acorgym mochten Djava, Tess en Anne hun oefening laten zien. Dit was de eerste officiële wedstrijd voor deze meiden, wat het natuurlijk extra spannend maakte. Desondanks lieten ze een uitermate mooie oefening zien. Met meer dan een punt verschil op nummer twee, mochten zij het hoogste podium beklimmen. Daarna was het de beurt aan Jill en Belle in de categorie damesparen E-jeugd. Zij lieten een stabiele oefening zien in dit sterke deelnemersveld. De oefening was goed genoeg voor een nette vierde plek. In wedstrijd twee stonden twee teams van RGV op de vloer. Tess en Keet, damespaar E- junior, lieten een goeie oefening zien en eindigden op een vijfde plaats. In dezelfde categorie mochten ook Linn en Laura hun oefening laten zien. Zij lieten een nog mooiere oefening zien dan hun vorige wedstrijd en sleepten een zilveren medaille binnen. Helaas kunnen zij niet deelnemen aan de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Hierdoor zijn Tess en Keet wel geplaatst voor het ONK.

Als laatste van RGV mochten de junioren en senioren hun wedstrijd draaien. Daphne en Norah, damespaar E-Senior, hadden zich al geplaatst voor het ONK. Ze zetten wederom een erg mooie oefening neer en behaalden voor RGV de hoogste score van de dag. Dit werd beloond met een zilveren medaille. Vervolgens was de beurt aan Britt en Alien, damespaar D-Junior. De oefening verliep stabiel en de dames dansten erg strak op hun vrolijke muziek. Ook zij gingen met een zilveren medaille en ticket voor het ONK naar huis. Als laatsten in deze wedstrijd deden Manou, Eva en Femke hun oefening in de categorie damesgroep E-Senior. Zij lieten een goede oefening zien ondanks een korte voorbereiding. De meiden mogen erg trots zijn op wat zij hebben laten zien.

Vervolgens was het de beurt aan de laatste drie D/E- niveau teams van RGV Ruurlo. Marith, Wenke en Sophie, damesgroep E-Senior, lieten een mooie stabiele oefening zien. Men kon zien dat ze wat meer voorbereidingstijd hadden dan voor de vorige wedstrijd, want deze oefening verliep een stuk beter. De meiden eindigden op een verdiende zesde plaats. De tweede categorie waarin RGV Ruurlo deelnam was de Damesgroep D-Junior. Hier deden twee teams aan mee. Kyra, Hiske en Benthe lieten een strakke oefening zien. De meiden hebben hun score van de vorige wedstrijd met anderhalve punt verbeterd dus mogen erg trots op zichzelf zijn. Ook deden Mirte, Juliët en Noya mee aan deze categorie. De meiden waren erop gebrand om hun laatste plek van de vorige wedstrijd te verbeteren en hebben de oefening compleet aangepast om dit te kunnen bewerkstelligen. Dit is gelukt en hoe; de meiden straalden op de vloer legden beslag op de gouden medaille en dwongen hiermee ook directe plaatsing voor het ONK af.

Op 23 april staat het Oost Nederlands Kampioenschap op het programma, Daphne en Norah, Tess en Keet, Britt en Alien en Mirte, Juliët en Noya gaan er strijden met alle teams uit District Oost voor plaatsing in de landelijke halve finales.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede