Het sportcafé met Bas Nijhuis en Wim Kieft. Foto: Jaime Lebbink
Het sportcafé met Bas Nijhuis en Wim Kieft. Foto: Jaime Lebbink

90-jarig jubileumweekend Reünie Borculo

Sport

BORCULO - Een sportcafé met prominente gasten uit het profvoetbal, sport- en spelactiviteiten, een jubileummagazine, de presentatie van een retroshirt en een feestavond met dj. Een greep uit de festiviteiten rond het negentigjarig bestaan van voetbalvereniging Reünie, met als slotakkoord de zege van het eerste elftal in het nacompetitieduel (3-0 tegen Kilder) en houdt derhalve zicht op promotie naar de derde klasse.

De jubileumcommissie is maanden druk geweest om een leuk jubileumweekend in elkaar te zetten. Eindelijk was het dit weekend zover. Een programma met voor elk wat wils. Met zelfs een retro-shirt uit de beginjaren en jubileummagazine. Het weekend was dan ook tot in de puntjes geregeld.

Vrijdagavond werd afgetrapt met een sportcafé-avond waar ook alle sponsors waren uitgenodigd. Na de opening van jubileumweekend door waarnemend-voorzitter Jeroen ten Bras werd het woord gegeven aan ESPN- en TV Oost-verslaggever Bert van Losser die de sprekers van vanavond introduceerde. Voor deze avond waren Wim Kieft en scheidsrechter Bas Nijhuis uitgenodigd. Het werd een heerlijke avond met anekdotes, ervaringen bij Vandaag Inside, de scheidsrechter- en voetbalwereld. Iedereen heeft zich kostelijk vermaakt. Leuke bijkomstigheid is dat bij de opening van het nieuwe kunstgrasveld Bas Nijhuis zich bereid heeft verklaard de openingswedstrijd te leiden tussen Reünie 4 en het damesteam. Tot in de kleine uurtjes werd er nog gezellig nagepraat.

Zaterdag was het de beurt aan de jeugd. Eerst ’s morgens een leuke activiteit voor het G-team en de mini-pups. Na de middag kon de jeugd JO 8 tot en met MO 15 zich vermaken op het hoofdveld met verschillende activiteiten zoals het gatendoel, een stormbaan en laser gamen. Later in de middag werd er een mix-toernooi gespeeld voor jeugdleden JO 15 tot en met JO19. Dit alles werd afgesloten met een hapje en drankje.

Om circa 17.00 uur vond er eerst een officieel moment van het bestuur plaats. Daarbij werd de jubileumcommissie in het zonnetje gezet als organisatie van deze festiviteiten. Tevens was er aandacht voor degenen die het jubileum magazine hadden gemaakt met foto’s, teksten van nu en vroeger, sponsors en leuke verhalen. Het resultaat van deze gekleurde uitgave mag er zijn. De eerste magazines werden uitgereikt aan de ereleden. De ereleden hadden voor de vereniging ook een geschenk in de vorm van een plattegrond van het nieuwe, te herinrichten sportcomplex De Wildbaan. Voor deze middag waren alle jubilarissen uitgenodigd die 25 tot en met 60 lid zijn van de vereniging v.v. Reünie. Omdat dit door corona al enkele jaren was uitgesteld, was er een grote groep aanwezig. Met een speld, bloemen en een gezamenlijke foto werd er volop aandacht aan besteed.

Na dit officiële gedeelte was het moment om er een gezellige avond van te maken met muziek van dj Daniel Lippens van Slam FM. Het jubileumfeest werd afgesloten met een ontbijt en klootschiettoernooi, goed voor een eveneens zeer geslaagde zondagmorgen. Het jubileumweekend kreeg met een nacompetitiewedstrijd nog een toetje. Het eerste elftal maakte met een overwinning het jubileum weekend compleet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede