TTV Eibergen organiseert Nederlandse Kampioenschappen. Foto: PR
TTV Eibergen organiseert Nederlandse Kampioenschappen. Foto: PR

TTV Eibergen gastheer NK touwtrekken

Sport

 EIBERGEN - TTV Eibergen organiseert de Nederlandse Kampioenschappen. De touwtrekkers in Nederland maken zich op voor het Nederlands kampioenschap. 

De organisatie van het NK is dit jaar toegekend aan de Touwtrekkersvereninging Eibergen. Op 18 en 19 juni is de vereniging gastheer van ploegen uit heel Nederland. Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart om het wedstrijdterrein te prepareren voor de wedstrijden. Op het sportterrein van de TTV Eibergen vonden onlangs nog competitiewedstrijden plaats. De vereniging heeft een speciaal gedeelte van het veld vrijgehouden voor de NK. 

De deelname is dit jaar gelukkig weer terug op het niveau van voor de coronacrisis. Hierdoor belooft het weer een spannende dag te worden. Zeker omdat de ploegen zich al voor bereiden voor de selectiewedstrijden die in juli gehouden gaan worden. Het volgende touwtrek-hoogtepunt dit jaar zijn de Worldgames in Amerika. Hieraan nemen leden van diverse verenigingen uit de buurt deel. Naast leden van Eibergen ook van Oele (Hengelo) en Koapmans (Tilligte). Voor deze sporters komt het NK goed uit om hun niveau te testen. 

De TTV zelf hoopt op goede resultaten in zowel de dames- als de herenklassen. Heure uit Borculo is na de goede resultaten van vorig jaar weer één van de favorieten. De wedstrijden zijn op het sportterrein van de TTV aan de Haaksbergseweg 26 in Eibergen. Beide dagen wordt er gestart om 10.00 uur. Vanaf de start zullen er in diverse gewichtsklassen de wedstrijden worden afgewerkt. De verwachting is dat de finales om het NK rond 12.30 en rond 16.00 uur plaatsvinden. Het publiek kan genieten van de sport, met alle Nederlandse topteams. De entree is beide dagen gratis voor het evenement.
Programma NK-Touwtrekken: Zaterdag 18 juni: jeugd 560 en heren 720; heren 640 en dames 420. Zondag 19 juni: heren 6-tallen 540 en mix 580; heren 600 en heren 680.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant