Muziek plezier en sport vullen de Nacht van Geesteren. Foto: PR

Muziek plezier en sport vullen de Nacht van Geesteren. Foto: PR

Een weekend vol sport, muziek en plezier in Geesteren

Sport

GEESTEREN - In het weekend van 17 tot en met 19 juni 2022 staat sportpark de Brouwer van GSV’63 volop in het teken van voetbal en muziek. Op vrijdag 17 juni zullen alle jeugdspelers van UNO’21 afscheid nemen van het seizoen 2021/2022. Na een succesvol eerste jaar van UNO’21 wordt afscheid genomen van het huidige seizoen door alle jeugdspel(ster)s een wedstrijdje te laten spelen tegen hun ouders of verzorgers aangevuld met de trainers en coaches. 

Aansluitend zullen ze hun krachten meten vanaf de penaltystip. Op deze wijze luiden alle speler(ster)s samen met hun ouders en verzorgers samen de zomerstop in. 18 juni vindt de achtste editie van de Nacht van Geesteren plaats. De Nacht van Geesteren is een 7 tegen 7 voetbaltoernooi. De zeventallen die meedoen zijn door deelnemers zelf samengesteld en bestaan veelal uit vrienden- of vriendinnenteams, samengestelde teams van één of meerdere verenigingen, buren, bedrijven en ga zo maar door. Om prestatie - en het echte recreatieve voetbal toch enigszins te scheiden zijn er twee categorieën. De wat en halfwat klasse. De wat klasse wordt gevormd doorteams die echt voor de felbegeerde nacht van Geesteren-bokaal gaan. Het echte recreatie voetbal staat in de half wat klasse centraal, al neemt hier het fanatisme gedurende het toernooi ook wel toe. Om het sportieve karakter van het toernooi te benadrukken is de belangrijkste prijs van het toernooi de roze schoen. Dit is de sportiviteitsbeker waarbij alle wedstrijden door de dienstdoende scheidsrechter middels punten worden beoordeeld op hun gedrag in het veld. Na afloop van de finales is er aansluitend een groot feest op het sportpark met muziek van de coverband Onwies het muzikale gedeelte op zich nemen. De band staatbekend om brede repertoire aan classics en zal de tent zekers plat spelen. 

Inmiddels is de nacht van Geesteren een begrip aan het worden in de regio. Met een deelname van bijna twintig teams is het toernooi nog niet helemaal vol. De nacompetitie van diverse elftallen in de regio is hier debet aan maar als komende weekend de helft van de elftallen zijn uitgeschakeld in de play-offs van het amateurvoetbal verwachten we nog een aantal extra teams te verwelkomen. De opgave blijft dan ook tot dinsdag 14 juni geopend. Voetbal je niet mee komt gerust kijken op 1 juni. Om 17.00 uur starten we met het toernooi en langs de lijn kan men genieten van de gezelligheid op de Brouwer en kennisnemen van de kwaliteiten van de speler(ster)s of juist wat er daarvan ontbreekt, om aansluitend samen met de deelnemers van het toernooi te gaan genieten van geweldige avond vol muziek, feest en gezelligheid. De dag erna neemt Amicitia het heft in handen. 

Op zondag 19 juni is het eindelijk weer zover: het Geesters Maifest. Na 3 jaar wachten kan het weer! Muziekvereniging Amicitia uit Geesteren organiseert een gezellige middag in de feesttent op het terrein van voetbalvereniging GSV’63. Om 14.00 uur treedt de Amicitia op met een mooi programma van bekende feestmuziek. Rond 14.30 uur wordt het muziekgezelschap uitgebreid met de komst van Edelweiss Gelselaar. Amicitia en Edelweiss zullen samen twee bekende nummers spelen waarna Edelweiss Gelselaar de muzikale middag overneemt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede