VASBRENG-zwemmers hebben het super naar de zin op de Special Olympics Nationale Spelen Twente. Foto: Ruud Kaak

Gebruiker

VASBRENG-zwemmers schitteren

Sport

BERKELLAND - Wisten de zwemmers in 2018 op de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek één gouden, twee zilveren en vier bronzen medailles te veroveren nu op Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 kwamen de zwemmers van VASBRENG met evenveel medailles thuis maar wel hogere podiumplaatsen.

VasBreng de vereniging voor aangepaste sporten nam voor de tweede keer deel aan deze nationale spelen. In het bekende zwembad van het Ravijn in Nijverdal zwommen zo’n 240 zwemmers om het edele metaal te bemachtigen. Op zondag waar alleen nog finales te zien waren, was er ’s middags zelfs geen vrije plaats meer op de tribune. Het publiek kon zien hoe Peter Thuinte overtuigend twee keer goud won op de 25m rugslag en 25m vrije slag. Diana Halfman schitterde ook met een gouden plek op de 25m schoolslag en vervolgens ook zilver op de 25m vrije slag. Ook Erik te Woerd en Dennis Eekelder wonnen zilver op respectievelijk 25m rugslag en 25m schoolslag. Willie Walterbos won vervolgens op de 25m schoolslag nog een bronzen medaille.