De ambitie vooraf was groot, getuige het spandoek, maar Reünie kon het binnen de lijnen niet waarmaken tegen Angeren. Foto: Rob Weeber
De ambitie vooraf was groot, getuige het spandoek, maar Reünie kon het binnen de lijnen niet waarmaken tegen Angeren. Foto: Rob Weeber

Reünie kansloos (6-1) in finale om promotie

Sport

Angeren naar derde klasse na ‘mannen tegen jongens’

KEIJENBORG - Winst zou promotie naar de derde klasse betekenen, een klasse die voor beide clubs, VV Reünie uit Borculo en SC Angeren uit Angeren vanuit het verleden niet onbekend is. De Borculoërs bleken duidelijk een maatje te klein voor de opponent uit de Betuwe, die afgetekend won: 6-1.

Het duel werd afgewerkt op neutraal terrein bij SV Keijenburgse boys, waardoor het voor Reünie gevoelsmatig toch een Achterhoekse wedstrijd bleef. Reünie was bovendien aangewezen als de ‘thuisspelende’ club en mocht derhalve in de eigen kleuren rood-wit aftrappen. Angeren verwisselde het oranjewit voor blauwwit.

Met 365 betalende toeschouwers was de omgang rond het veld redelijk bezet. Vooraf klonk vuurwerk en werden de rookpotten aangestoken. Desgevraagd rekende Angeren vooraf al een beetje op de winst. “We hebben dit jaar goed spelersmateriaal met veel jonge jongens”, lichtte bestuurslid Wim Brands toe. “Het is daarom niet ondenkbaar dat we vandaag met de winst aan de haal gaan. De laatste keer dat we in de derde klasse speelden, was 2011, dus het wordt wel weer eens tijd.” Saillant detail is dat Brands drie zonen heeft die allen in het eerste elftal spelen. Supporters van Angeren wisten echter ook te vertellen dat volgend seizoen vijf eerste-elftal- spelers de club gaan verlaten, waaronder twee van de drie broers Brands.

Toetje
Reünie-voorzitter Jeroen ter Bras en secretaris Birgit Goossens waren met een van de twee bussen meegereisd. “Het is voor Reünie het toetje van het seizoen,” gaf Ter Bras aan, “bovenop de viering van het negentigjarig bestaan vorige week.”
“We speelden in het seizoen 2018/2019 voor het laatst in de derde klasse, dus het zou mooi zijn als we weer terugkeren”, vervolgt de voorzitter, die op voorhand nog een spannend duel verwachtte. “Maar het gaat erom spannen vandaag. Natuurlijk hebben we altijd een kans en zijn we ambitieus genoeg, tenslotte staan we niet voor niets in de finale. Kwalitatief gezien echter hebben we een net iets te smalle selectie voor de derde klasse.”

Reünie werd vierde in de reguliere competitie met een doelsaldo van plus-20 en nam de eerste periodetitel van kampioen Sp. Markelo over. SV Angeren eindigde op de derde plek en belandde met een doelsaldo van plus-38 in de nacompetitie. Reünie versloeg daarin AD’69 uit Aalten en SV Kilder. Angeren pakte de winst tegen Ewijk. De twee teams hebben elkaar nog niet eerder ontmoet op het voetbalveld.

Na de aftrap bleek al snel dat de voorspellingen van Angeren dichter bij de waarheid zouden zitten. De ploeg uit gemeente Lingewaard ging met een 1-3 voorsprong de rust in. In de tweede helft prikten ze er nog eens drie bij en bepaalden zo de eindstand op 1-6. Het enige doelpunt van Reünie werd op slag van rust gemaakt door Vincent Terleth. “Het was een wedstrijd van de mannen tegen de jongens”, gaf de begeleiding van Reünie ruiterlijk toe. “Het zat hem vooral in ‘het fysiek’.” Ook voorzitter Ter Bras erkende dat Angeren verdiend had gewonnen. “De tegenstander liet meer spirit zien. Desalniettemin was het een mooie ervaring.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede