Het seizoen van de voetbalschool werd afgesloten met een partijtje tegen de moeders van de kinderen. Foto: Jan Hendriksen
Het seizoen van de voetbalschool werd afgesloten met een partijtje tegen de moeders van de kinderen. Foto: Jan Hendriksen

Spelenderwijs leren voetballen voor allerkleinsten

Sport

RUURLO – De één draagt een origineel voetbalshirt van Ajax, een ander die van zijn favoriete club Feyenoord en weer een ander is in een fel rood tenue gekleed. Kortom, er dartelt op deze vroege derde zaterdagmorgen van juni een bont gezelschap aan jeugdige voetballertjes rond op het kleine kunstgrasveld van sportpark ‘t Rikkelder van voetbalvereniging Ruurlo. 

Door Jan Hendriksen

Afgelopen zaterdag vond daar de laatste samenkomst van de Ruurlose ‘voetbalschool’ van het seizoen 2021-2022 plaats. En die werd afgesloten met een partijtje tegen de moeders van de kinderen. Met na afloop een bakje patat met een frikadel of kroket. De Ruurlose ‘voetbalschool’. Het is al een aantal jaren een succesvolle afdeling binnen de geel-zwarte voetbalclub. Kinderen in de leeftijd van vier tot en met zes jaar leren onder leiding van Henk Aaftink en Hans Veenboer, met als trouwe assistenten Tessel Aaftink (14) en Emma Veenboer (17) spelenderwijs het voetbalspel. “We leren de kinderen schieten, aannemen, dribbelen, kappen en overschieten. Dit doen we door leuke voetbalspelletjes met elkaar te doen. Het spelplezier samen met leeftijdsgenoten staat daarbij voorop”, zo zegt Henk Aaftink, terwijl één van de jongens een doelpunt scoort. Een luid gejuich klinkt op. Ook van de vaders die ‘noodgedwongen’ op deze zaterdagmorgen moeten toekijken. Onder hen enkele bekende namen zoals Sander Wassink en Wietse Knoef. In het verleden maakten beiden deel uit van het eerste selectieteam van VV Ruurlo. “Dit is een prachtig initiatief. Op deze manier maken de kinderen op een ongedwongen wijze kennis met de voetbalsport”, zo klinkt het, terwijl Luuk Knoef en Tiem Wassink (beiden zes jaar) laten zien al over een aardige balvaardigheid te beschikken. Wie weet plukt Ruurlo daar over een tien jaar de vruchten van. 

Groei
De ‘voetbalschool’ van VV Ruurlo maakte afgelopen seizoen een sterke groei door. Werd er begonnen met een achttal spelertjes. De laatste maanden dartelden er meer dan twintig jeugdige voetballers over het kunstgras. Hans Veenboer: “Het gros is jongen maar er doen ook een aantal meisjes mee. Hebben ze de leeftijd van zes of zeven jaar bereikt dan stromen ze door naar de teams van JO7 en JO8.”

Het nieuwe seizoen van de Ruurlose voetbalschool begint begin september weer. Vanaf dan wordt er iedere zaterdag van 8.45 tot 9.45 uur getraind. De eerste trainingen zijn gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Voor verdere informatie kan men e-mailen naar  f-coordinator@vvruurlo.nl. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede