De eerste wedstrijd van de nieuwe MTB-competitie wordt verreden bij de Stofwolk in Eibergen. Foto: PR
De eerste wedstrijd van de nieuwe MTB-competitie wordt verreden bij de Stofwolk in Eibergen. Foto: PR

Start nieuwe MTB-competitie

Sport

BERKELLAND - Op 3 juli start voor het eerst de regionale MTB-competitie in Twente, Salland en de Achterhoek. Vijf wielerverenigingen hebben samen met hoofdsponsor FPSbouw uit Almelo de handen ineen geslagen om een zomer-MTB competitie te organiseren. De eerste wedstijd is op zondag 3 juli bij RTC de Stofwolk in Eibergen. 

Het doel van de FPSBouw MTB Cup is om wedstrijden in oost Nederland te organiseren die bereikbaar en toegankelijk zijn voor zowel de fanatieke recreant als de wedstrijdrijder. Men hoeft geen lid te zijn van een vereniging om in te schrijven, wel heeft de deelnemer een (dag)licentie van KWNU nodig.

De organiserende verenigingen zijn; RTC de Stofwolk in Eibergen, Het Twentse Ros in Oldenzaal, CC’75 in Nijverdal, EWV het Oosten en Klein Verzet in Enschede. Iedere vereniging organiseert in haar eigen omgeving een eigen MTB-wedstrijd. In totaal worden vijf wedstrijden georganiseerd op 3 en 10 juli, 11 en 18 september en de slotwedstrijd is 2 oktober op het Rutbeek. 

Klassement
Per categorie wordt een klassement bijgehouden. Deelnemers kunnen ook één of enkele wedstrijden rijden. Voor de jeugd bestaat het klassement uit de vier beste wedstrijden. Voor volwassenen en oudere jeugd wordt het klassement opgemaakt over de drie beste wedstrijden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede