Met een kleine knipoog naar het oorspronkelijke thema LHBTI werd Diva Roberta, oftewel Ri Vadiva uitgenodigd om een willekeurige winnaar uit een hoge hoed te toveren. Foto: PR

Met een kleine knipoog naar het oorspronkelijke thema LHBTI werd Diva Roberta, oftewel Ri Vadiva uitgenodigd om een willekeurige winnaar uit een hoge hoed te toveren. Foto: PR

‘Tertium Dimidium’ mooiste teamnaam bij Henk Klanderman Toernooi

Sport

‘Tertium Dimidium’ mooiste teamnaam bij Henk Klanderman Toernooi

RUURLO - Met een tegeltje als trofee met daarop diverse lijfspreuken van Lammert Coerman -een markante verschijning binnen voetbalvereniging Ruurlo- gingen de winnaars van de zevende editie van het Henk Klanderman Toernooi (HKT) zaterdagavond naar huis. Het was team A dat er met deze ludieke prijs vandoor ging.

Het Henk Klanderman Toernooi werd na de finalewedstrijden feestelijk afgesloten met onder meer een barbecue van café-restaurant Tapperij, een gastoptreden van Ri Vadiva en de muzikale omlijsting werd verzorgd door het inmiddels vaste DJ team De Tijdbrekers. 

Bij het HKT gaat het niet om het winnen, maar staat juist de gezelligheid voorop. De teams worden normaal gesproken aan een thema gekoppeld. Zo zijn in eerdere edities onder andere de religieuze gemeenschappen, namen van markante Ruurloërs, Ruurlose kroegbazen en muzikanten (bands) al eens de revue gepasseerd. Dit jaar zou het thema LHBTI zijn, juist omdat het HKT staat voor openheid en verbinden. Helaas rust er op dit thema nog een enorm taboe. De organisatie wilde dit taboe graag doorbreken en de teams namen geven zoals: ‘de transseksuelen, de travestieten, de gay’s, de lesbiennes’ et cetera. 

In overleg met het bestuur is uiteindelijk toch besloten om dit niet te doen. Het bestuur benadrukt, dat het open staat voor een betere acceptatie van homo- en biseksualiteit in de voetbalwereld, maar wil dat graag op een wat meer serieuze manier benaderen.
Zodoende waren er dit jaar geen namen aan de teams gekoppeld, maar mochten de teams hun eigen naam bedenken, waarbij de mooiste naam beloond werd met extra punten. Team B ging uiteindelijk met die eer strijken door zich ‘Tertium Dimidium’ (derde helft) te noemen en een bijpassend shirt te laten maken.

Met een kleine knipoog naar het oorspronkelijke thema werd Diva Roberta, oftewel Ri Vadiva, uitgenodigd om een willekeurige winnaar uit een hoge hoed te toveren. Geheel in stijl werden de prijzen uitgereikt. De organisatie kan weer tevreden zijn over een geslaagd toernooi.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede