Op de achterste rij v.l.n.r. Patrick Bleumink (DEO), William Slotboom (VIOS), André Baks (DEO), Michel Ballast (VIOS) en Benny Krabbenborg (VIOS). Vooraan Carmen te Bogt (VIOS) en Angelique Esselink (DEO). Foto: PR

Op de achterste rij v.l.n.r. Patrick Bleumink (DEO), William Slotboom (VIOS), André Baks (DEO), Michel Ballast (VIOS) en Benny Krabbenborg (VIOS). Vooraan Carmen te Bogt (VIOS) en Angelique Esselink (DEO). Foto: PR

DEO en VIOS samen verder in meidenvoetbal

Sport

DIJKHOEK-BELTRUM - DEO en VIOS Beltrum lijken op elkaar. Beide voetbalverenigingen zijn geworteld in kleine gemeenschappen en kennen het belang van samenwerken. De clubs willen hun leden een goed product aanbieden en zijn bereid daarbij grenzen te verleggen. Een eigenschap die er diep  is geworteld. Zo vieren beide verenigingen dit jaar hun 50-jarig jubileum in het vrouwenvoetbal. Toen waren het pioniers, en nu nog steeds een plek waar dames- en meidenvoetbal op waarde wordt geschat. En komend seizoen willen de clubs op dat terrein gaan samenwerken.

Voor leden is plezier in het voetbal op een niveau dat bij hen past een belangrijke waarde. Dat geldt voor zowel binnen DEO als VIOS. Allebei de clubs kennen een lange geschiedenis in het vrouwenvoetbal. Recent heeft het dames- en meidenvoetbal een grote vlucht genomen, zeker na het door Oranje gewonnen EK in 2017. Het is één van de snelstgroeiende sporten binnen Nederland. Steeds meer clubs bieden het aan maar niet overal krijgt het de waardering die het verdient.

Focus op MO17
Net als in de jaren zeventig hebben DEO en VIOS aandacht voor het vrouwenvoetbal. De besturen willen dit zo goed mogelijk faciliteren. v.v. DEO en v.v. VIOS Beltrum hebben elkaar dan ook gevonden om volgend seizoen een gezamenlijk MO17-elftal in te schrijven voor de voetbalcompetitie. Zeker in deze leeftijdscategorie wordt het voor speelsters belangrijk om als meiden met elkaar te kunnen voetballen. Om dit mogelijk te kunnen maken gaan DEO en VIOS samenwerken.
Met de ervaringen uit het verleden en het juiste aantal speelsters in deze leeftijdscategorie zijn VIOS en DEO de juiste partners. Beide verenigingen gaan vol vertrouwen de samenwerking aan om het meidenvoetbal een goede toekomst te geven. De eerste indrukken zijn in ieder geval zeer positief, mede doordat beide verenigingen een gelijke beleving hebben over hoe sport aan de leden moet worden aangeboden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede