De jonge G-voetballers van FC Eibergen hingen tijdens de training bij Twente-coach Ron Jans aan de lippen. Foto: PR
De jonge G-voetballers van FC Eibergen hingen tijdens de training bij Twente-coach Ron Jans aan de lippen. Foto: PR

Ron Jans op trainingsveld met G-voetballers FC Eibergen

Sport

FC Twente-coach verzorgt met assistent onvergetelijke training

EIBERGEN - Trainers van de clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie verzorgden afgelopen week een training voor een G-voetbalteam van een amateurclub. Dit doen ze in het kader van Coaches on Tour, het initiatief van Coaches Betaald Voetbal (CBV), in samenwerking met de KNVB en Fonds Gehandicaptensport.

De BVO’s (betaald voetbal organisaties) worden gekoppeld aan een lokale voetbalclub in de regio. FC Eibergen werd hierdoor gekoppeld aan FC Twente. En vorige week woensdag was het dan zover, Ron Jans liet de G-toppers ervaren hoe het is om als profvoetballer te mogen trainen. En dat ging er lekker fanatiek aan toe.

De zon hoog aan de hemel, gezelligheid langs de lijn door de vele toeschouwers, in het begin gespannen koppies van de spelers die al snel veranderden in superblije gezichten. Ron Jans en assistent-trainer Jeffrey de Visscher die de spelers al vrij snel bij naam konden noemen, grapjes maakten, de nodige complimenten uitdeelden en waar nodig tips gaven.

Als afsluiting nog een fotosessie en het uitdelen van handtekeningen maakte het geheel helemaal af. Het werd een onvergetelijke avond.

Twente-coach Ron Jans (midden) 'protesteert' tijdens training G-voetballers FC Eibergen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede