Afbeelding

Open Libre biljartkampioenschap van Ruurlo

Sport

RUURLO – Nadat twee jaar achtereen het Open Libre biljartkampioenschap door de coronamaatregelen geen doorgang kon vinden hoopt wedstrijdleider Frits Berendsen dat dit jaar het kampioenschap wel door kan gaan. Het toernooi wordt gespeeld in de maand december en de finales vinden in de eerste week van januari plaats.

Het betreft een recreatief kampioenschap met een maximum gemiddelde van 5.0. Men hoeft geen geoefend biljarter te zijn om te kunnen deelnemen, iedereen speelt zijn eigen gemiddelde. Aangezien de meerderheid van de biljarters op gevorderde leeftijd is gaat men dit jaar ook spelen met middagpoules. De speelavonden zijn maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, De wedstrijden in de middagpoules vinden op dinsdag, woensdag en donderdag plaats. Er wordt gespeeld volgens het gemiddelde maal twintig plus vier met een minimum van vijftien caramboles.

Er wordt gespeeld met poule van zeven spelers, zodat iedereen minimaal zes wedstrijden speelt. De poule wedstrijden worden gespeeld in week 48, 49. 50 en de inhaalweek is week 51. De finales worden gespeeld op 2, 3, 5 en 7 januari 2023 bij café – restaurant De Tapperij.
Aanmelden bij de organisatie via het e-mailadres f.berendsen1949@outlook.com. Gaarne vermelden het gemiddelde, welke avonden of middagen men wil spelen. De deelnamekosten bedragen acht euro. Dit bedrag dient men over te maken op rekeningnummer NL15RABO 0121301680 ten name van F. Berendsen. De hoofdprijs is 150 euro en vele andere prijzen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede